Гриценко у Львові представив потенційного міністра оборони зі своєї команди

51304266_529122127598641_2988685149341745152_n

Анатолій Гриценко під час прес-конференції у Львові представив кандидатуру на посаду міністра оборони у разі його перемоги на виборах. Ним став Іван Апаршин.

«Професіонал, здатний підняти боєздатність армії та забезпечити солдата всім необхідним. Армію знає досконально – від тактичного до стратегічного рівня. Обіймав командні та штабні посади – від командира взводу, роти, полкової ланки до військової ставки, Генштабу і Міноборони. Був директором департаменту воєнної політики та стратегічного планування, Головним військовим інспектором Міноборони. Керував оборонним підрозділом Секретаріату Кабміну, добре розуміється у питаннях мобілізаційної підготовки, законодавчого і ресурсного забезпечення Збройних Сил та інших силових структур. Гідна професійна освіта: загальновійськове командне училище, Академія імені Фрунзе, Національна академія оборони України. Магістр державного військового управління, полковник запасу», – розповів Анатолій Гриценко.

За його словами, Іван Апаршин, тримає руку на пульсі всього, що відбувається в армії зараз, і готовий працювати з першого дня.

Нагадаємо, раніше Анатолій Гриценко представив потенційного очільника СБУ зі своєї команди – це Віктор Трепак, який працював на посаді першого заступника голови служби. До виборів кандидат у президенти покаже всіх, хто очолить ключові відомства у разі його перемоги. Для нього – це принципово, адже потенційний глава держави не повинен приховувати тих, з ким буде змінювати країну. Тож, Гриценко і конкурентів закликає зробити те саме, а не йти на вибори з котом у мішку.

Крім того, лідер «Громадянської позиції» під час прес-конференції розповів, що також обіцяє після перемоги на виборах почати рішучу боротьбу з корупцією.

«Люди повірять у боротьбу з корупцією не тоді, коли будуть ловити голів сільрад, а коли заарештують кількох «жирних котів», які повернуть вкрадене і  сядуть в тюрму», – сказав кандидат у президенти.

Як пояснив Анатолій Гриценко, боротьба з корупцією буде йти у двох напрямах – стимули для чиновників у вигляді гідної зарплати та соціального пакету і паралельно жорстка кримінальна відповідальність за хабарництво. А боротьбу з корупцією  почнуть з вищих ешелонів влади – Адміністрація Президента, Кабмін, прокуратура, СБУ, парламент.

«Ще 2009 року я вніс законопроект, який передбачає жорстку кримінальну  відповідальність за хабарництво для трьох категорій – слідчий, прокурор і суддя. Це ті, хто вбиває наші з вами права і нашу власність, не захищає її. Покарання – пожиттєва тюрма без права амністії і помилування, з конфіскацією майна родини», - заявив кандидат у президенти.

Анатолій Гриценко також розповів про перші кроки на посаді президента.

«Перші укази – кадрові. Ви побачите людей професійних, які будуть робити справу. Ви серед них не побачите моїх кумів. Для скасування примусового призову в армію також буде достатньо указу. І це будуть законодавчі ініціативи. Якщо говорити про боротьбу з корупцією, вони дадуть можливість перевіряти чиновників на поліграфі і запровадити інститут  провокації хабара», – заявив кандидат у президенти.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: