Хірурга Жидачівської лікарні, якого звинувачують у смерті 12-річного хлопчика, вдруге відсторонили від роботи

88_main1

Лікаря відсторонено від роботи до 28 лютого 2019 року.

Сьогодні сплив термін подання апеляції на рішення суду про відсторонення від роботи хірурга Жидачівської центральної районної лікарні, який обвинувачений у некваліфікованій допомозі 12-річному Роману Кулаку, що призвело до його смерті. Апеляція не подана, а, відтак, рішення суду набуло законної сили – лікаря відсторонено від роботи до 28 лютого 2019 року. Про це повідомив у Facebook батько Романа Володимир Кулак.

«Друзі ще одна маленька перемога. Адвокати хірурга більш не подавали на апеляцію, про поновлення його на роботі, після повторного відсторонення, на етапі досудового розслідування, напевно що зваживши всі за і проти. Хоча відразу після повторної ухвали суду першої інстанції, вони запевняли, що вони безумовно будуть подавати на апеляцію», - написав Володимир Кулак.

 

Нагадаємо, Роман Кулак помер 27 червня 2017 року в ОХМАТДИТі у Львові, куди його привезли зі Жидачівської районної лікарні, де місцеві медики не змогли поставити правильний діагноз і надати адекватну медичну допомогу. Коли було встановлено, що у хлопчика скрут тонкої кишки, внаслідок чого настала гангрена тонкого і частини товстого кишківника, було вже пізно – дитини не стало. Натомість медики Жидачева вважали, що у хлопчика отруєння та тепловий удар.

З того часу минуло вже понад півтора року. Увесь цей час тривало слідство. Наприкінці вересня 2017 року були надані попередні висновки медичного розслідування, а 6 жовтня експерти надали остаточну резолюцію, де було вказано, що саме медики Жидачівської районної лікарні винні у неправильно поставленому діагнозі, який, зрештою, призвів до смерті дитини. 7 грудня клінічно-експертна комісія МОЗ підтвердила, що дії медиків спричинили смерть 12-річного Романа Кулака.

Роман Кулак

Незважаючи на скандал, що розгорівся, головному лікарю Жидачівської районної лікарні указом президента було призначену дворічну президентську стипендію. Але невдовзі указ все ж скасували і позбавила медика нагороди.

Натомість 28 грудня лікарям Жидачівської лікарні було оголошено про підозру через смерть Романа Кулака. За фатальним збігом обставин, цього ж дня, 28 грудня, у Жидачівській районній лікарні померла породілля, якій робили кесарів розтин. Сиротами залишилися троє дітей. Згодом, 12 січня Апеляційний суд Львівський обласний поновив на посаді хірурга Жидачівської лікарні, якого обвинувачують у неналежному виконанні своїх службових обов’язків, що призвели до смерті 12-річного Ромчика Кулака з Тернополя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: