За місяць у Львові на кір захворіла майже тисяча людей

IMG_0526

За 2018 рік в Україні захворіло 54 481 осіб, тоді як на Львівщині- 3207.

За 2018 рік в Україні захворіло 54 481 осіб, тоді як на Львівщині - 3207.

"З січня 2019 року темпи приросту захворювання суттєво зростають", - зазначив начальник управління охорони здоров'я Володимир Зуб.

Відтак, цьогоріч у січні на території України на кір захворіло 11 757 осіб. На Львівщині цей показник становить 972 особи.

Зуб нагадав, що раніше найчастіше хворіли діти (80-95 % від усіх хворих). Втім на сьогодні починає збільшуватись саме кількість дорослих, які хворіють на кір. "На сьогоднішній день ми не долаємо спалах кору. Він долає нас", - зазначив Зуб.

Також повідомляється, що в Україні з 2018 року від кору померли 27 осіб. У Львові за останні півроку внаслідок захворювання померло 2 людини: 3-річна дитина та 36-річна жінка. Зазначається, що вони мали хронічні захворювання та не були вакциновані. При цьому, за даними МОЗ, по Україні лише в січні від кору померло вже п'ятеро людей.

Щодо щеплення, то у ЛМР зазначають, що наразі динаміка є позитивною. За другий тиждень 2019 року на Львівщині нарахували 13000 вакцинованих, за третій тиждень 3500, а за минулий тиждень - 6600.

Львів'янам нагадують, що область має достатню кількість вакцин (57 тисяч доз американського і бельгійського виробництва).

Нагадаємо, що у Львові з 18 лютого планують розпочати масову вакцинацію серед школярів. Триватиме такий захід до 10 березня. Втім, аби провести масові вакцинації, потрібно отримати згоду батьків.

"Близько 38 тисяч дітей на Львівщині ще підлягають вакцинації", - зазначив в. о. заступника директору департаменту охорони здоров'я ОДА Андрій Васько.

Нагадаємо, що щеплення не роблять вагітним жінкам, особам, в яких є алергічна реакція на неоміцин або інший компонент вакцини, людям, які є хворі на момент вакцинації, а також не вакцинують дітей, яким не виповнився один рік.

Раніше ІА Дивись.info повідомляла, що у Львові за 2017-2019 роки не було зафіксовано жодної негативної реакції на вакцинацію. Втім зазначають, що місцева реакція все ж може проявлятись у вигляді незначного почервоніння чи підвищення температури, або ж легкого висипу. Але у ЛМР наголошують, що такий висип не є заразний.

Читайте також: У більшості шкіл Львова зберігається високий ризик захворюваності на кір

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: