У Києві сотні людей прийшли до суду, щоб підтримати Супрун (фото, відео)

52115560_2488093747927349_3784204223177031680_n

Кілька сотень людей прийшли до будівлі Окружного адміністративного суду міста Києва, який розгляне апеляцію на рішення про відсторонення Уляни Супрун від виконання обов’язків міністра охорони здоров’я.

За словами одного з організаторів акції, голови пацієнтської організації «100 % життя» Дмитра Шерембея, прийти підтримати Супрун збирались тисячі людей, але організатори закликали їх лишатись вдома, передає ТСН.

Читайте також: До Супрун ніхто по-справжньому не намагався змінити хаотичну систему охорони здоров’я України, – Генрі Марш 

Учасники акції зустрічали Супрун оплесками та закликами «Уляна, ми з вами!», «Український народ вас підтримує», а народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука - «Ганьба!».

Нагадаємо, від 5 лютого Уляні Супрун тимчасово заборонили виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я. Заборона діятиме до остаточного рішення суду. Водночас у соцмережах вже з'явився хештег «ПідтримуюСупрун».

Згодом у суді пояснили, що ухвалили таке рішення у зв’язку з тим, що вона "занадто довго була виконувачем обов'язків", а також має два громадянства - українське і американське, що заборонено законом.

7 лютого уряд оскаржив у суді відсторонення Супрун.

Читайте також: «Театр абсурду в Окружному адмінсуді Києва»: реакція соцмереж на відсторонення Супрун 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: