Вибори президента-2019: ЦВК визначила округи, де не проводитимуть голосовання

2

Комісія затвердила перелік територіальних виборчих округів, на яких не будуть проводити президентські вибори цього року.

Центральна виборча комісія затвердила перелік територіальних виборчих округів України, на яких не будуть проводити прийдешні президентські вибори. Про ухвалення повідомляє прес-служба комісії.

Під час засідання комісії 12 лютого було прийнято до відома, що на виборах президента України голосування громадян не організовується і не проводиться на території АР Крим та Севастополя, на визначених указом Президента тимчасово окупованими територіях Донецької та Луганської областей, а також стосовно яких Донецька та Луганська ОДА надали висновки про неможливість організації підготовки та проведення голосування.

Як повідомляє громадянська мережа «Опора», у Донецькій області вибори президента проводитимуться у 12 із 21 виборчого округу, а на території Луганської області – у 6 із 11 округів. На усій території АР Крим та міста Севастополя вибори проводитися не будуть.

Як зазначив член ЦВК Михайло Вербенський, голосування на виборах президента України не повинно проводитись на виборчих дільницях у межах округів 1-10 та 224 і 225, які охоплюють АР Крим та місто Севастополь, а також території Донецької та Луганської областей в межах округів 41-44, 53-56, 61, 104, 108-111 та частину  територій в округах №45, 46, 51, 52, 59, 60, 105-107, 112-114.

На цих територіях не організовується і не проводиться голосування, а також не здійснюються такі організаційні заходи з підготовки та проведення виборів:

  • не утворюються окружні та дільничні виборчі комісії з виборів Президента України;
  • не реєструються довірені особи кандидатів на пост Президента України в таких територіальних виборчих округах;
  • не проводиться передвиборна агітація;
  • не утворюються спеціальні виборчі дільниці, що існують на тимчасовій основі;
  • не виготовляються виборчі бюлетені, інформаційні плакати кандидатів на пост Президента України, а також плакати, що роз’яснюють порядок голосування та відповідальність за порушення законодавства про вибори Президента України, списки виборців, іменні запрошення та інша виборча документація;
  • не проводяться інші виборчі процедури, пов’язані з організацією голосування, зокрема, відомості щодо відповідних виборчих дільниць не вносяться до протоколів відповідних окружних виборчих комісій з виборів Президента України про підсумки голосування у відповідному територіальному виборчому окрузі, а відомості щодо таких виборчих дільниць та територіальних виборчих округів не відображаються у протоколі Центральної виборчої комісії про результати чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року.

Нагадаємо, що чергові вибори президента України відбудуться 31 березня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: