Кандидат від націоналістичних сил назвав свій рецепт, як позбутися олігархату

1

Кандидат у президенти України від націоналістичних сил Руслан Кошулинський розповів, що за даними Світового банку, в Україні продовжують домінувати олігархи.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Днями Світовий банк презентував звіт “Економічне зростання України: вчора, сьогодні, завтра”. Дослідники зауважують: Україна має всі необхідні активи для економічного росту. У нас є розумне, енергійне та підприємливе населення, родючі землі, значні запаси природних ресурсів, сприятливе географічне положення на перехресті доріг між Європою та Азією, промислова база з кваліфікованою робочою силою. Але й попри все це економіка України досі на дні. То що ж нас гальмує? Світовий банк дає відповідь: За п’ять років після Майдану вжиті заходи так і не забезпечили ослаблення впливу глибоко вкорінених впливових зацікавлених груп на економіку на постійній основі. Олігархи продовжують домінувати у важливих галузях економіки. Завдяки впливу зацікавлених груп зберігаються політичні розбіжності між групами, орієнтованими на реформи, та групами, що прагнуть зберегти статус-кво. Унаслідок цього економіка України зростає мляво», – написав Кошулинський.

Читайте також: Кошулинський пропонує відмовитись від Мінських угод та Нормандського формату 

Націоналіст зазначив, що в Польщі, наприклад, немає жодного олігарха.

«Погляньмо на цифри. Сьогодні на Україну припадає 5% населення Європи та Середньої Азії, водночас виробляємо ми всього 3% ВВП регіону. Тим часом Польща, де кількість населення приблизно така ж, як і в нас, виробляє 13% ВВП регіону. А тепер, товариство, спробуйте пригадати ім’я бодай одного польського олігарха? Правильно, не пригадаєте. Бо в Польщі їх просто немає. Натомість там є середній клас, заможні підприємці, мільярдери, жодним чином не пов‘язані з політикою і криміналом. В Україні все навпаки: олігархів – сотні, а заможних українців – катма. Тому й зростання економіки в нас немає. За підрахунками експертів, якщо ситуація негайно не зміниться, якщо темпи економічного зростання залишатимуться на нинішньому рівні (3% на рік), то на сьогоднішній рівень доходів Німеччини ми вийдемо через…100 років», – повідомляє Кошулинський.

Кошулинський переконаний, щоб позбавитись олігархату – потрібно запровадити Антиолігархічний пакет докорінних перетворень.

«Виникає логічне запитання: як позбутися олігархату? Вихід тільки один – запровадити в життя Антиолігархічний пакет докорінних перетворень. Майже всі необхідні законопроекти “Свобода” давно написала й зареєструвала у Верховній Раді. До сьогодні їх підтримали вже 249 місцевих рад. Не підтримала тільки центральна влада. Думаю, зайвим буде пояснювати, з яких причин… Тому завдання нового Президента – негайно внести Антиолігархічний пакет докорінних перетворень на розгляд у ВРУ як першочерговий і невідкладний. Позбудемось олігархії – піднімемо економіку. Іншого шляху немає», – наголосив Кошулинський.

Нагадаємо, Руслан Кошулинський — офіційно зареєстрований кандидат у президенти України. На вибори Кошулинського висуває ВО «Свобода», якого також підтримали Конгрес українських націоналістів, «Правий сектор», рух «С14» та Організація українських націоналістів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: