300 тисяч доларів, які Насіров 3 роки ховав на британських рахунках, заарештували

Nas-04-640x394

Суд арештував 300 тисяч доларів на британських рахунках екс-голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, які він раніше не вказував у деклараціях.

Про це повідомляє «Центр протидії корупції».

У четвер Шевченківський райсуд Києва розглядав клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про арешт коштів, які знаходяться на рахунку в банку Великої Британії.

За словами прокурора Андрія Перова, ці гроші заблокували на деякий час і звернулися до НАБУ із запитом про накладення арешту.

Захист Насірова заперечував проти задоволення клопотання.

Мовляв, установа, в якій відкритий рахунок Насірового, не є фінансовою установою в розумінні нашого законодавства. Адвокати стверджували, що ця установа є брокерською, а український КПК передбачає накладення арешту в банках або фінустановах.

Також на думку захисту, кошти Насірова не знаходяться на рахунку в класичному розумінні. Нібито немає точного балансу рахунку, оскільки британці зазначили приблизну суму.

«Сам Насіров заявив, що це не гроші, а якійсь договір, укладений ще до 2015 року», – зазначають активісти.

Водночас прокурор наголосив, що установа, в якій знаходяться гроші Насірова, є фінансовою, відповідно до британського законодавства. Рахунок екс-голова ДФС відкривав шляхом внесення готівкових коштів у 2015 році.

Нагадаємо, Насіров упродовж трьох років, ймовірно, приховував 300 тисяч доларів, які розміщені на його банківському рахунку у Великій Британії.

Він не декларував кошти, однак вказав їх у декларації кандидата в президенти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: