Вікенд у Львові: куди піти 16 і 17 лютого

Найцікавіші події у Львові на вихідних 16 і 17 лютого.

Концертний гід по органній музиці, постановка по книзі Аліса в дивокраї» Льюїса Керола з елементами тіньового театру, а також дві гарячі вечірки — в афіші подій ІА Дивись.info.

Музичні події

Концерт «Ірмос. Стрітення»

16 лютого, 19:00 Будинок органної та камерної музики (вул. Бандери, 8)

Стрітення – одне з найголовніших християнських свят. Це зустріч зими і весни, Старого і Нового Завіту, людини із людиною. Це шлях від молитви Свята Різдва до молитви свята Стрітення. Програму вечора складуть давні духовні наспіви з галицьких рукописів та стародруків XVII-XVIII століть. Виконується старослов’янською мовою.

Фортепіанний концерт «Тільки жіночі імена»

16 лютого, 19:00 Кав’ярня «Штука» (вул. Котлярська, 8 (бічна вул. Шпитальної))

Концерт «Гід по органній музиці»

17 лютого, 19:00 Будинок органної та камерної музики (вул. Бандери, 8)

У цьому концерті дуже багато цікавинок. Адже більш ніж 400-літню історію органа ми проживемо за годину з лишнім. Найдобірніші твори органних «титанів» від Надії Величко та розповідь Олександра Міщука, від якої точно ніхто не нудьгуватиме!

Концерт BigShow Orchestra з програмою «Хіти Бродвею»

17 лютого, 19:30 Національний академічний український драматичний театр ім. Марії Заньковецької (вул. Лесі Українки, 1)

Це новий крутий проект з музикантом світового рівня! Якуб Воцял з Польщі – відомий виконавець мюзиклів «Рапсодія з демоном», «Ісус Христос – суперзірка», які вже декілька років з аншлагами проходять на польській сцені. Це один з найкращих польських виконавців мюзиклу, переможець національного конкурсу вокалістів ім. Кєпури як найкращий соліст мюзиклу, музичний керівник театру «Рампа» (Варшава).

Театральні події

Вистава «Королева краси»

16 лютого, 19:00 Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса (вул. Леся Курбаса, 3)

фото: www.facebook.com/olya.dmytriv

Історія старої жінки Меґ, яка живе у малому селі в Ірландії, де ув’язнила себе і тепер робить все можливе, щоб ув’язнити свою доньку Морін. Тема периферійної, ізольованої людини, яка прагне омріяного життя, але не в змозі його досягнути. Через страхи минулого, що переносяться на реальність, нездатність реалізовувати свої мрії, це бажане життя залишається непрожитим. Таким є ментальний парадокс, що притаманний, зокрема, українському суспільству: прагнути кращого, але не робити зусиль задля його досягнення, натомість, ми видаємо бажане за дійсне і живемо ілюзією.

Вистава «Останній гречкосій»

16 лютого, 18:00 Національний академічний український драматичний театр ім. Марії Заньковецької (вул. Лесі Українки, 1)

Національний театр ім. М. Заньковецької презентує останню прем’єру 93 театрального сезону. Ця вистава особлива і не повторна, адже її автором і режисером є людина, якій болить за нас – українців.Мова йде про Ореста Огородника, відомого усім творця «Кризи», яка з великим успіхом, вже протягом 2-ох років іде на сцені театру.

Вистава «Аліса».

16 лютого, 15:00 та 17 лютого, 12:00, 15:00, Перший театр (вул. Гнатюка, 11)

Книга «Аліса в дивокраї» Льюїса Керола дарує величезне поле інтерпретацій. Фантасмагорична подорож у глибини власного Я: чим дивніше, тим видніше! Постановка з елементами тіньового театру. Завдяки комбінованому сценічному простору герої вистави вільно переміщаються у світ тіней та назад.

Вистава «Танець життя»

17 лютого, 18:00 Львівський академічний духовний театр «Воскресіння» (пл. генерала Григоренка, 5)

Вистава класика української драматургії Олександра Олеся, яка включає чотири одноактні п’єси: «Танець життя», «По Мюллеру», «Юність» та «Патріот». Вистава різножанрова, де переплітаються комедія, драма, трагедія, водевіль.

Олександр Олесь малює ескізи життя 30-х років, які актуальні і сьогодні. Це теми сімейних негараздів, кохання молодих людей, кар’єризму. В погоні за щастям люди не бачать один одного. Особливо в одноактній п’єсі «Танець життя» на основі однієї сім’ї О. Олесь вибудовує закони побудови держави.

Виставки

Виставка «Апостол 1574-2019: Книга та читачі»

До 31 березня, Музей Пінзеля (пл. Митна, 2)

15 лютого 2019 виповнюється 445 років від дня виходу в світ першої друкованої книги України – Апостола, виданого Іваном Федоровичем у Львові цього дня 1574.

Завдяки мультимедійному пристрою на виставці відвідувачі матимуть змогу погортати Апостола, розглянути записи різних віків, збагнути його активне служіння громаді.

Виставка Інни Делієвої

До 10 березня, Галерея «Пори року» (вул. Вірменська, 23)

Перша персональна виставка Інни Делієвої, студентки 6-го курсу кафедри художнього скла Львівської національної академії мистецтв. В експозиції представлено серію графічних робіт, через які художниця подає власне бачення внутрішнього і зовнішнього світу людини.

Виставка Наталі Федунь «Ритми»

До 10 березня, Мистецька галерея «Зелена Канапа» (вул. Вірменська, 7)

В основу графічних композицій виконаних в техніці лінориту створених Наталею Федунь ліг типографічний елемент, що творить велике цілісне зображення. Метою, яку переслідувала автор виставки стало бажання привернути увагу глядача, як до великого зображення, так і до окремої деталі що його творить.

Фотовиставка «Світло у їхньому домі»

До 14 липня, Центр міської історії Центрально-Східної Європи (вул. акад. Богомольця, 6)

Більшість світлин виставки зроблені наприкінці 1920-х – протягом 1930-х років Яном Отко, який працював у той час у банку та інших фінансових установах Львова.

Вечірки

Вечірка Hypnohouse 3 years anniversary

16 лютого, 23:00 Львівський кіноцентр / Lviv Film Center (вул. Володимира Великого, 14а)

Головний гість починає нову епоху потужних хедлайнерів на Гіпно – And.rea – юний італійський діджей та продюсер, який з легкістю у своїх сетах та релізах змішує мінімал, електро та брейкбіт. YAY, Melliflow, Lowmoneymusiclove – якщо ви хоч раз були вечірках – точно чули щось з їх дискографій. And.rea ж має релізи вже на кожному з цих лейблів (на Melliflow у нього вийшов цілий альбом!). Непоганий доробок для хлопчини 97-го року народження, правда? (до речі, це його перший приїзд в Україну)

Лайн-ап

And.rea (YAY/Melliflow/LMML)
Lstn b2b Nani (ZAVTRA/Dzvin)
Mike Trofimov (420 AM)
DJ 69 (Hypnohouse)

Вечірка We Can Dance

16 лютого, 21:00 !FESTrepublic (вул. Старознесенська, 24-26)

Особлива гостя Галина Маліновська – діджейка та викладачка київської Dj Academy. Постійний гість Бездельники та Alchemist Bar (Алхімік). Часто грає на Кураж Базар та інших культових столичних тусовках. Вона проводить тижнями у відборі і пошуку «своєї» музики, робить едіти на найулюбленіші треки, та постійно оновлює свою діджейську сумку, грунтовно готуючись до майбутніх виступів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: