Лише за згодою батьків: як у школах Львівщині вакцинують дітей від кору (фоторепортаж)

IMG_1230

Сьогодні на Львівщині стартувала активна кампанія з вакцинації школярів від кору.

Про це повідомляє кореспондент Дивись.info.

Журналістам показали, як відбувається вакцинація у Дублянській ЗОШ І-ІІІ ст. імені Героя України Анатолія Жаловаги. Там сьогодні вакцинуються понад двадцятеро дітей. Усі вони мали відповідні документи про згоду на вакцинацію від батьків. В інакшому випадку (тобто без підписаної згоди) дитину вакцинувати не можуть.

Загалом, за планами МОЗ на Львівщині протягом трьох тижнів хочуть вакцинувати близько 50 тисяч дітей. Вакцина вироблена у США та Бельгії. Як зазначають чиновники, нестачі її в регіоні не буде, адже зараз на складах зберігається близько 40 тисяч ампул, додаткові прибудуть на Львівщину протягом тижня.

«Навіть якщо у довідці написано, що дитина вакцинована, а батьки знають, що це не так, Міністерство охорони здоров’я надає можливість таким дітям також бути вакцинованим, – говорить заступниця міністра охорони здоров'я Ольга Стефанишина. – В Україні наразі наявна достатня кількість вакцин, сьогодні ми розпочинаємо розвезення додаткових доз і у Львівську область приїде до 70 тисяч вакцин від кору, паротиту і краснухи виробництва Бельгії. Також наявні вакцини виробництва США. Всі вони якісні, ефективні і безпечні, вони закуповуються міжнародною організацією Дитячим фондом UNICEF».

Детальніше про активну фазу вакцинації львівських школярів від кору читайте тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: