Львівська фітнес-інструкторка розповіла про власну історію схуднення й дала корисні поради, які працюють

51265827_305576400161404_4259091657514811392_n

Колонка фітнес-інструкторки Уляни Депутович.

Багато читачів моєї колонки чомусь подумали, що моя вага зараз становить 42 кілограми. Безперечно, це не так. Я розповідаю свою історію помилок, і ця вага була результатом однієї з них, якої я припустилася ще 7 років тому.

Скільки ж я важу зараз, розповім в кінці історії. Тому дочитайтеJ А сьогодні через свою історію буду давати вам лайфхаки, які допоможуть позбутися зайвої ваги без шкоди для здоров’я.

Не пропускайте сніданок!

Що ж змусило мене важити 42 кг у 21 рік? Мене взяли на роботу. Це було вперше в житті і здавалося надважливим. Але оскільки я на той час ще була студенткою, то поєднувала роботу з навчанням. Кожен день був біганиною з роботи на пари і назад. І це не могло не вплинути на харчування.

З’явилась нова жахлива звичка – не снідати. На обід у мене зазвичай були солодощі з чаєм, а на вечерю те, що є вдома. Пам’ятаю, як з колегою ми ходили в продуктовий магазин і закуплялись печивом на обідню перерву… Я постійно кудись не встигала, і з їжею стосунки явно не складались. Результат - ваги показувала все меншу і меншу цифру. І одного дня я побачила на них «42 кілограми». Я й не помітила, як позбулася всієї якісної маси тіла і тільки дивом зберегла здоровий шлунок.

Дуже багато дівчат мають звичку не снідати. Випивати горнятко кави і бігти на роботу голодними. Найгірше те, що дехто з них думає, що таким чином схуднути буде простіше. Сніданок дає вам енергію на весь день і запускає обмінні процеси в організмі. Поснідавши, ви не будете переїдати впродовж дня і менше хотітимете «солоденького». А ще цей прийом їжі просто необхідний, якщо ви дбаєте про здоровий шлунок.

Тренуйтесь, але не перестарайтесь!

Коли навчання закінчилось, часу з‘явилося більше, але звичка їсти перший раз за день вже після обіду чомусь залишалася зі мною. Я була надто худою. Якість тіла погіршувалася, здавалось, з кожним днем; з’явився целюліт; шкіра була дряблою і сухою. Треба було щось з цим робити, і я вирішила – час піти на групові заняття.

Спершу було дуже важко. Кожна вправа давалася з неймовірними зусиллями, я задихалася, а після тренувань все тіло дико боліло. Але я швидко адаптувалась і мені навіть почало подобатися. А головне - вже не могла голодувати весь день, бо з тренуваннями до мене повернувся просто звірський апетит. Щоб не їсти все підряд я почала цікавитись правильним харчуванням, їла вже не зефірки і смажену картоплю. Варила гречку з куркою, робила салати і почала їсти тричі в день. Але тоді я ще свято вірила, що маю залежність від солодкого, не могла відмовитись від шоколаду і цукерків, хоча їхня кількість зменшилася у багато разів. Вага зросла, але тіло ставало гарнішим.

Далі був тренажерний зал. Це місце я полюбила, подружилася з дівчатами, які також туди ходили, а тренер був неймовірним. Він навчив мене правильно робити всі вправи, завжди стежив, щоб ми виконували все технічно. Моє тіло почало змінюватися, я важила 49 кг і дуже собі подобалась. Мені вдалося позбутися целюліту, зайвого жирку на животі, навіть з’явилися м’язи. В залі я почувалася, як вдома, але згодом часу на нього почало бракувати.

Я стала тренером групових занять, і режим моїх тренувань і харчування докорінно змінився... Вільного часу практично не було, але я була щаслива. Щотижня мала проводити два танцювальні заняття на Сихові і чотири тренування з фітнесу у Новояворівську. Крім того, я не збиралася залишати свої тренування в залі. Туди їздила пізно ввечері через пів міста. Просто дуже хотіла зберегти той результат, якого вже досягнула і більше не худнути. Але це було складно з такою кількістю тренувань (тоді я всі вправи робила разом з клієнтами). Я була геть виснажена новим графіком, знову схудла до 46 кг, але втратила більше м‘язів, ніж жиру.

Якщо ви хочете худе тіло – впорядкуйте своє харчування. Якщо ви хочете гарне, сильне, гнучке і функціональне тіло – тренуйтесь і розвивайте ці якості. Оптимальна кількість силових тренувань –  3 на тиждень. Якщо хочете тренуватись частіше, змінюйте вид активності. Сьогодні тренажерка, завтра йога, післязавтра – плавання. Не заганяйте своє тіло в стан стресу, не перевтомлюйтесь, бо це ніколи не дасть вам очікуваного результату.

Згодом я звільнилась і знайшла нову роботу у фітнес-клубі, яка спершу стала чимось надзвичайним. Спочатку я проводила лише повільний фітнес, тоді сили і бажання тренуватися було вдосталь. Але пізніше мої власні тренування відійшли на другий план. У мене було 15 групових занять на тиждень: степ, танцювальна аеробіка, функціоналка, йога і пілатес, потім додалися ще й персональні з клієнтами, а пізніше - курси тренерів. З завантаженістю до 20-21.00 щодня я просто не мала бажання тренуватися для себе.

Не наїдайтесь перед сном!

З харчуванням було по-різному: прокидалася голодна, як вовк, наїдалась так, що ледь могла встати з-за столу, впродовж дня могла з’їсти яблуко чи кілька хлібців, а пізно ввечері поверталась додому і вечеряла потрійною порцією каші з яйцями та твердим сиром. Після десяти годин роботи мені дуууже хотілося вуглеводів. Тому я переїдала, і це дало свої плоди – я набрала 6 кілограмів і здавалося, що все моє тіло – то жир і целюліт. І хоч під одягом все це було непомітним, мені часом було соромно, що я тренер, але так і не змогла добитися тіла, про яке завжди мріяла.

Наїдатись на ніч люблять чимало дівчат і жінок. Все це тому, що пропускають основні прийоми їжі і до вечері вже такі голодні, що не контролюють себе. Однак ввечері ваша активність є низькою, і ви просто не встигнете використати ту енергію, яку отримали з подвійною порцією макаронів чи картоплі на ніч. А куди дівається зайва енергія? Правильно, вона відкладається про запас у вигляді підшкірного жиру. Поживний сніданок, збалансований обід і легка вечеря – ось рецепт успіху!

Будьте щасливими і цінуйте своє здоровя!

Останній стрибок у змінах ваги у мене трапився  півтори роки тому через стрес. Хтось має звичку заїдати негативні емоції, а я навпаки – не могла їсти взагалі. Саме в той період я зрозуміла, що найголовніший та найцінніший наш ресурс – це здоров’я. Я збалансувала своє харчування, почала регулярно тренуватися, зменшила кількість робочих годин. А головне – я змінила ставлення до себе, і це допомогло мені стати щасливою.

Сьогодні моя вага становить 47,5 кілограмів (зріст – 160 см), в ній мені комфортно, я чудово почуваюся і не маю жодних проблем зі здоров’ям.

Я перепробувала все: не їла після шостої, виснажувала організм тренуваннями, голодувала, зациклювалась на правильному харчуванні. Та головне, що я зрозуміла за цей час – це те, що гарне тіло – лише оболонка, і вона не зробить тебе щасливою. Важливо прийняти і полюбити себе вже зараз. Бо любов – це найкращий стимул крок за кроком ставати кращою і радіти від цього, а не тільки вимагати від себе неможливих та миттєвих перевтілень, які можуть надто дорого коштувати! Будьте здоровими і красивими!

Уляна ДЕПУТОВИЧ,

журналістка, фітнес-інструкторка та консультантка з правильного харчування

Думки, висловлені в рубриці «Колонки», передають погляди самих авторів і не конче відображають позицію редакції ІА Дивись.info.

Будь-яке копіювання чи відтворення тексту або частини тексту дозволене лише з письмової згоди редакції. В іншому випадку це вважатиметься порушенням авторських прав

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: