Ви пошкодуєте, що Ви це пропустили, - організаторка жіночої конференції у Львові Катерина Писанко розповіла деталі (фото)

IMG_1552

Вже за тиждень, 2 березня, у львівському Premier Hotel Dnister вперше відбудеться велика конференція жінок UA Woman. На ній своїм досвідом будуть ділитися цікаві спікерки прикладні кейси та корисні поради з саморозвитку.

Вже за тиждень, 2 березня, у львівському Premier Hotel Dnister вперше відбудеться велика конференція жінок UA Woman. На ній своїм досвідом будуть ділитися цікаві спікерки прикладні кейси та корисні поради з саморозвитку.

Детальніше про ідею зустрічі, особливості тем та формату говоримо з організаторкою конференції Катериною Писанко. А повну програму одноденного інтенсиву дивіться тут.

Як ви бачите мету великої жіночої конференції?

Останнім часом мене дуже часто, як ви розумієте, про це питають. І я з кожним разом все більше усвідомлюю через біль підготовки (сміється, - авт.) й переосмислення цього івенту нові причини. Для себе я формулюю так: цей захід покликаний зробити кожну жінку трошечки більш щасливою.

Якщо починати з передісторії, то я переїхала до Львова два роки тому. Проживаючи в Києві, я була достатньо балувана івентами: постійними якісними подіями для жінок, для чоловіків, - різноманітними. Тобто у Києві ця культура розвинена, є ким надихатися, кого послухати, є над чим подумати. У Львові, на жаль, я їх не знайшла. Можливо, я недобре шукала, але мені здається, що це не так. Не знайшла для себе того джерела натхнення, майданчика для спілкування. Бо жінка, зазвичай, якщо вона успішна, активна, а ще й мама та дружина, абсолютно не має часу на ці зупинки, коли ти можеш подумати про себе, подумати про те, що би ти могла зробити інакше, аби відчувати себе більш щасливою.

[dyvys_blockqoute text="Я хотіла зібрати спікерів, які реально професійно прокачують аудиторію, допомагають щось у собі віднайти" author=""]

Наші спікери, абсолютно чудові, потужні тренери, які, на жаль, не дуже відомі у Львові. Я стикалася з тим, що люди казали: «що ти робиш, хто ці люди? Якби ти, умовно, Тіну Кароль покликала»… Але я запрошувала спікерів, які реально професійно прокачують, дозволяють щось у собі віднайти, дозволяють краще зрозуміти, які речі могли би тішити, але на які ми просто не звертаємо уваги. Які речі, можливо, потрібно було би трішки змінити, аби інакший результат отримувати.

То що отримають учасниці конференції? Це буде загальна мотивація чи якісь інструкції з самовдосконалення?

Я вважаю, що нас усіх постійно оточують можливості. Хтось цих можливостей просто не бачить, тому тут буде шлях їх побачити для себе. Хтось бачить можливості, але не використовує, тому що не знає як. І зможе для себе, наприклад, знайти інструменти, яким чином використовувати ці можливості. Хтось не хоче їх використовувати, але я, чесно кажучи, думаю, що таких людей не буде на конференції. Ми пройшли непростий шлях, аби зібрати нашу аудиторію, тож думаю, випадкових людей не буде. Тобто на конференцію йдуть свідомо кожен шукати своє, і думаю, кожен знайде відповіді на свої запитання.

Я не можу сказати, що саме це буде - інструкція чи просто поштовх – кожному своє. Мені, наприклад, бракує ментального контенту. Круто коли хтось може допомогти зрозуміти, які ти робиш помилки з точки зору свого життя, і щодо здорового способу життя, що допомагає лишатися гарною, щодо  професійної складової, родинних історій, тощо.

[dyvys_blockqoute text="Ми пройшли непростий шлях, аби зібрати нашу аудиторію, тож думаю, випадкових людей не буде" author=""]

Ми маємо Ренату Чучмай, яка є найкращим HR-директором за версією delo.ua, яка знає дуже багато. Цінне саме те, що вона – єдина львів’янка серед моїх спікерів, хоча на початку я намагалася балансувати принаймні 50/50. Але зараз львів’янку маємо одну і саме вона буде розповідати на тему «Слухняні дівчата - навряд чи розбагатіють». Мені здається, що це дуже актуальна тема для Львова, оскільки тут є особливості виховання дітей в цілому і дівчат зокрема, тому дуже цінно, що на таку тему говоритиме саме львів’янка.  Валентина Хамайко – відома телеведуча, мама чотирьох дітей, блогека -  буде розповідати про баланс родина-професія – адже має 4 дітей та популярність і знає про це не з книжок.

Дуже часто жінки, на мій погляд, тут роблять вибір на користь родини, аби робити щасливим свого чоловіка й доглядати дітей та не приділяють уваги собі, своєму розвитку, не обов’язково професійному. Проблема розлучень в Україні величезна, статистика – неймовірна. Дуже часто людям перестає бути цікаво разом і, як на мене, це стається тому що люди не розвиваються кожен сам по собі й разом, а це дуже важливо. Я би хотіла, щоб люди, які просто не мають часу про це подумати, наприклад, отримали таку можливість.

Теми у спікерів дійсно мають дуже широкий спектр. Якщо узагальнити, які кілька основних викликів ви зараз бачите для українських жінок?

Це власне те, про що я говорила – бути щасливою. Щастя – це гармонія, гармонія – це розуміти та поєднувати в своєму житті усі напрямки, які для тебе важливі без втрат. Мені було сумно, але я багато разів почула: «навіщо мені розвиватися? Маю чоловіка, маю гроші, це для таких людей, простих, а мені не треба». Я не розумію цього.

[dyvys_blockqoute text="Щастя – це гармонія, гармонія – це розуміти та поєднувати в своєму житті усі напрямки, які для тебе важливі без втрат" author=""]

Якщо звернути увагу на назву й дизайн конференції, то акцент саме на українську жінку. Чи ви виділяєте якось ментально українських жінок від усіх інших, вони мають якісь особливості й особливі потреби?

Безумовно, так. Так склалося історично, що Україна розташована у центр і Європи, тож купа загарбників й мандрівників пройшлися її теренами стільки разів за всю історію, що наші люди сильно відрізняються від інших навіть генетично. Це стосується і чоловіків, і жінок, але так як мова йде зараз про останніх, то в першу чергу треба виділити красу. Краса – це поняття для мене широке. Не достатньо просто мати pretty face і з того бути щасливою. Це, звісно, класно й у нас це є, але разом з тим українські жінки якісь більш витривалі, мені здається.

Читайте також: Читачки Дивись.info можуть потрапити на першу масштабну конференцію для жінок зі знижкою

Якщо подивитися на Америку, Європу, розвинені країни, то дуже рідко жінки різних статусних рівнів та віку так доглядають за собою, за своїм чоловіком, дітьми. І це факт, який я можу спостерігати, бо багато подорожую. Тож так, наші жінки – унікальні. Більше того, я вважаю, що жінки з західної України, галичанки – теж унікальні. Але, на мій погляд, вони не використовують свою потужність. Чи вони не вміють, чи не хочуть – я не знаю. Під час підготовки до конференції я переконалася, що достатньо велика частина жінок не хоче, але разом з тим є велика частина жінок, яка хоче, але не знає як, навіть у Київ готові їздити на подібні зустрічі. Тепер – це є і у Львові.

Саме тому й хочеться створити саме тут майданчик, який допоможе людям знайти один одного. І якби така зустріч відбувалася раз на рік, на неї приходили б однодумці і ще й надихалися би мудрими спікерами, то це неймовірна колаборація жіночої енергетики. На мій погляд це – справжнє перезавантаження, воно вартує дорогого.

Тож, можна розраховувати, що така конференція буде регулярною?

Я би хотіла цього, сподіваюся на це. У першу чергу все залежатиме від зворотного зв’язку, який я отримаю. Не хочу бути голослівною, тому мені хотілося би почути щось від учасниць. Конференція нова, бренд невідомий, спікери не настільки наразі відомі у Львові, тому я не малюю великих прожектів. На поточний момент я хочу зробити цей захід зараз, це жіноче свято весни.

[dyvys_blockqoute text="Знаю дуже багато прикладів людей, які трансформували своє життя за неймовірними голлівудськими сценаріями. І всі ці історії поєднує одне – ці люди працювали, багато працювали й мали величезне бажання" author=""]

Досконалості немає, і люди можуть розуміти розвиток по-різному, але вони все одно прагнуть досконалості. Знаю дуже багато прикладів людей, які трансформували своє життя за неймовірними голлівудськими сценаріями. І всі ці історії поєднує одне – ці люди працювали, багато працювали й мали величезне бажання. Це і моя також філософія життя. Готова вкладати власні зусилля, гроші для того, щоб організовувати такі речі, бо це неприбуткова історія, це соціальна історія й вона робить мене щасливою.

Якщо не секрет, скільки приблизно учасників планується на конференції?

Це будуть 250 жінок, які розуміють, для чого й куди йдуть. Я вважаю, що 250 учасників для такого заходу – це супер-результат, а квитки вже майже розкуплено. І це, до речі, ще одна з особливостей, про які ви питали – у Львові все робиться в останній момент, зокрема щодо квитків. Це для мене також незвично, бо одна з характеристик сучасної людини – це планування. Тут, на західній Україні, планування в принципі не дуже популярне)). В Києві спокійно люди купляють собі квитки на півроку наперед, тут навіть за місяць не купують. І оцей «last moment call» для організатора – дуже важкий, бо це ризики.

Якщо в одному реченні звернутися до потенційних учасниць та закликати їх, чому треба не вагатися?

Цим закликом для тих, хто ще не зважився, буде єдине: ви пошкодуєте, що ви це пропустили. Я переконана, що цей новий для Львова формат знайде своїх шанувальників, буде класне спілкування, багато натхнення.

Ми знайшли партнерів, які нас підтримали прекрасним призовим фондом, серед наших учасниць будуть розігруватися призи від бренду «Audi», й від бренду «Karandash», який займається навчанням за кордоном дорослих та дітей. Вони, наприклад, розігруватимуть тиждень безкоштовного інтенсивного вивчення англійської мови на Мальті, на мій погляд, це дуже крутий приз. Nail-студія «Карамель» надає в подарунок річний абонемент на манікюр, це класно! Наш партнер перший, чию підтримку я відчувала з перших днів – це «Fiorelli», буде презентувати два напої вперше для аудиторії. Всі ці речі додають в результаті додаткової цінності. Це буде лише один день: 6 годин контентної частини, роботи й три години веселощів – дегустації та танці. На мій погляд, таке не можна пропустити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: