Ганущин кличе Садового на сесію, щоб повернути йому повноваження з вивозу сміття

DSC_3542_1537781922_613x408.41125_3_0

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин запрошує міського голову Львова Андрія Садового на сесію, де розглядатиметься рішення щодо припинення дії «сміттєвого меморандуму».

Про це Олександр Ганущин заявив під час апаратної наради у Львівській ОДА, передає кореспондент Дивись.info.

Олександр Ганущин пояснив, чому обласна рада вирішила достроково з 1 квітня передати назад місту функції з управління сміттям, хоча мала зробити це лише через чотири місяці.

«Цей проект рішення розглядатиметься, думаю, 12 числа. Я попередньо провів консультації з депутатськими фракціямиі і бачу настрій приймати таке рішення. Воно обґрунтоване тим, що Львівська міська рада явно не спішить в напрямку реальної роботи. Міський голова, котрого обирали на цю посаду, зокрема для виконання повноважень, пов’язаних із вивезенням сміття, на весь світ розказує, що він це вже зробив. Тому, я думаю, нам треба скоротити термін рішення, яке було свого часу прийняте облрадою. Нагадую, мова йшла про 31 червня. Я чув, що міський голова повертається до Львова з виборчої відпустки, йому час займатися своїми повноваженнями, зокрема з 1 квітня займатися питаннями перевезенням, захоронення, тощо. Зрештою, львів’яни для цього його обирали», – заявив голова облради.

Він також попросив керуючу справами виконкому ЛМР Марту Литвинюк, передати Андрію Садовому запрошення на засідання профільних комісій ради та на сесію.

«Ми би були дуже раді його бачити на комісіях з його аргументами по цьому питанні, а також, сподіваюсь, на самій сесії, де розглядатимуть це питання», - додав Олександр Ганущин.

«Я це в душі глибоко підтримую. Ніхто не звинуватить, що це пов’язано з виборами. З іншого боку – ця абракадабра про данину, яку сплачує місто, блокади. А коли я почув - хто очистив місто від сміття, то мені стало якось неприємно. Бо хтось  в 7-ій годині збирав наради перевізників і їздив зранку, щоб сміття повивозили, а хтось створив рекламний ролик. Не по-чесному, непорядно і неправильно», - заявив своєю чергою голова ЛОДА Олег Синютка.

Читайте також: Коли нарешті почне працювати міський голова Львова? 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: