УКУ довелося пояснювати появу Садового у светрі з лого університету на своїй політичній агітації

1996c465-df50-489b-a4fc-d75e56b50a6d
скріншот з одного з передвиборчого ролику Садового

У передвиборчих роликах кандидат у президенти України Андрій Садовий знявся у футболці, на якій великими літерами написано: «Made in UCU. Асоціація випускників Українського католицького університету».

Як йдеться на сайті УКУ, чимало осіб із університетської спільноти, а також випускники стривожено відреагували на той факт, що у двох передвиборчих роликах кандидат у президенти України Андрій Садовий знявся у футболці, на якій великими літерами написано: «Made in UCU. Асоціація випускників Українського католицького університету». На думку університетської спільноти, це можна розглядати як безпосередню підтримку кандидатури Андрія з боку УКУ.

З цього приводу ректорат УКУ повідомляє, що згадану футболку Садовий придбав в Асоціації випускників на тих самих засадах, що й інші люди, тобто з правом вільного використання, а відповідальність за те, як людина використовує придбану річ, несе сам покупець.

Ректорат УКУ також наголосив, що у своїй повсякденній діяльності університет дотримується розробленої раніше політики, згідно з якою УКУ не може асоціюватися з якоюсь однією політичною партією чи угрупованням.

Читайте також: Не відповідає дійсності: журналісти перевірили заяви кандидата Садового 

«У п. 3 цієї «Політики УКУ» сказано, зокрема, що «Ректорат УКУ покликаний сприяти тому, щоб ім’я УКУ не асоціювалося в уяві громадськості України з якоюсь однією політичною партією чи угрупованням. Важливо також відстежувати, щоб стосунки УКУ з представниками різних партій, а також виборними особами не мали характеру підпорядкування їхній політичній волі та передвиборчим програмам»», - йдеться на сайті УКУ.

Також, ректорат УКУ звернувся до всіх учасників передвиборчих перегонів та до їхніх штабів ознайомитися зі згаданою вище «Політикою УКУ» й уникати ситуацій, які спонукали би ректорат УКУ знову виступати з подібним роз’ясненням.

«На нашу думку, дотримання демократичних цінностей і процедур є необхідною передумовою чесних і справедливих виборів», - зазначається на сайті УКУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: