Антикорупційний суд і НАБУ залишили без роботи, — Кошулинський про рішення Конституційного суду

53006830_2369484019995274_910327475257475072_n

Конституційний суд України, скасувавши статтю про незаконне збагачення, дозволив розкрадати державний бюджет.

Про це у Facebook написав кандидат у президенти України Руслан Кошулинський.

«Конституційний суд скасував статтю 368-2 Кримінального кодексу, яка передбачала покарання для чиновників за незаконне збагачення. Вона, мовляв, не відповідає принципам верховенства права Скасована стаття мала дві важливі особливості. По-перше: змушувала чиновників пояснювати, як вони «чесно напрацювали» свої шалені статки. По-друге: передбачала конфіскацію корупційно нажитого майна після доведення провини підозрюваного», - пише Кошулинський.

Руслан Кошулинський нагадав, що ухвалення цієї статті було однією з вимог Євросоюзу щодо надання Україні безвізу. Торік цю статтю визнала конституційною Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні (EUACI). Те саме підтвердив голова Конституційного суду Литви, де набагато жорсткіша норма діє з 2010 року (до тюрми на 4 роки саджають кожного, хто не може пояснити походження статків, більших за 19 тисяч євро). Ідея криміналізації незаконного збагачення відображена також у Конвенції ООН проти корупції.

«Тепер же рішенням КСУ на боротьбі з корупцією поставили хрест. Антикорупційний суд і НАБУ, які у 80% випадків використовували цю статтю для звинувачень, залишили без роботи. Топових чиновників-корупціонерів визнали невинними. Розкрадання бюджету зробили легальним... Оце і є олігархія. Дорватися до влади, щоб визискувати українців. А тоді ухвалити закони, щоб убезпечитись від покарання. Тож робимо висновки», - зазначив Кошулинський.

Читайте також: Кошулинський пропонує відмовитись від Мінських угод та Нормандського формату 

Додамо, Конституційний Суд України скасував статтю Кримінального кодексу про незаконне збагачення. Стаття ККУ 368-2, яка передбачає відповідальність за незаконне збагачення, визнана КСУ такою, що суперечить презумпції невинуватості, закріпленій в Конституції.

Нагадаємо, Руслан Кошулинський — офіційно зареєстрований кандидат у президенти України. На вибори Кошулинського висуває ВО «Свобода», якого також підтримали Конгрес українських націоналістів, «Правий сектор», рух «С14» та Організація українських націоналістів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: