У Львові медики відмовились від страйку на невизначений термін

IMG_5494-696x464

Працівники Центру екстреної медичної допомоги Львівщини відтермінували "італійський страйк".

Про це у Facebook повідомив лікар невідкладних станів Центру екстреної медичної допомоги Степан Железняк.

У своєму дописі він зазначив, що вчора, 28 лютого, відбулась зустріч працівників Центру екстреної медичної допомоги Львівщини з першим заступником начальника департаменту охорони здоров'я Львівської області Андрієм Васько.

Зазначається, що на зустрічі сторони дійшли спільного компромісу, шляхом виконання однієї вимоги медиків. Нагадаємо, раніше ІА Дивись.info повідомляла, вимоги колективу стосувалися забезпечення формою та кадрових питань, зокрема перебування на посаді головного лікаря Львівської станції швидкої медичної допомоги Наталії Поважук. Відтак, в.о. генерального директора Центру екстренної меддопомоги Ярослав Пилипець у Facebook повідомив, що прийняли рішення усунути від посади в.о. керівника Львівської станції ЕМД Наталію Поважук.

"Враховуючи вкрай напружену ситуацію в колективі, адміністрацією центру прийнято рішення щодо зміни керівника Львівської станції ЕМД. Відповідні юридичні дії виконано. Наталії Йосипівні буде запропоновано іншу посаду в центрі, яка відповідає її професійному рівню і не пов’язана з оперативним керівництвом Львівської станції. Ми вдячні керівнику Львівської станції за багаторічну сумлінну працю", - йдеться у повідомленні.

Втім, працівники швидкої додають, що від інших своїх вимог вони не відмовляються.

"При будь якому порушенні домовленості розпочинаємо "італійський страйк" та пікети",  - додає Андрій Васько.

Додамо, що італійський страйк - це різке зниження працівниками темпу роботи внаслідок надто суворого додержання службових інструкцій або навіть повне припинення праці за одночасного збереження їхньої присутності на робочих місцях.

Нагадаємо, на попередній зустрічі медиків з головою ЛОДА Олегом Синюткою озвучили попередні цифри доплат для працівників. Згідно з інформацією, яку оприлюднив заступник директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА Андрій Васько йшлося про доплати лікарям в сумі 3,5 тис. грн, фельдшерам – 3 тис., водіям – 2,5 тис. грн. З відповідною ініціативою ЛОДА має вийти на найближчу сесію облради у березні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: