Книжкова толока у Миколаєві збирає відомих письменників (фото)

IMG_8131_1551532561_613x459.75_3_0
Фото: Львівська ОДА

Сьогодні, 2 березня, у Миколаєві розпочалася XІІI щорічна Книжкова толока «Світла думка. Мудре слово. Добре діло».

Основним місцем проведення фестивалю став районний Палац культури.

Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

«Будь-які мистецькі заходи, чи це толока, чи фестиваль, провокують до читання - у хорошому сенсі цього слова. Не зважаючи на розвиток технологій, паперова книга досі користується популярністю. Сподіваюся і вірю в те, що завдяки таким толокам, так буде і надалі», - зазначила директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій.

На Книжкову толоку з’їхалися близько 500 письменників та митців з усієї України, які 1 березня провели зустрічі з учнями шкіл Миколаєва та Миколаївського району.

2 березня для охочих потрапити на Толоку зі Львова з перехрестя вулиць Стрийської-Наукової щогодини з 9:00 год курсуватимуть безкоштовні автобуси до Миколаєва.

Також у межах Толоки відбудуться мистецькі виставки, майстер-класи, літературні зустрічі, столи-обговорення, читання та ярмарок-продаж книжок.

"Книжкова толока" - це традиційний літературний форум, культурно-мистецький проект, який відбувається у районному центрі з 2007 року, із книжковою виставкою видавництв, а також обговоренням головних питань навколо книги і книжкової справи, в тому числі й читання, а також зустрічі із письменниками, видавцями, митцями.

Захід спрямований на популяризацію кращих здобутків вітчизняного книговидання, підвищення просвітницького розвитку, освітнього та культурного рівня мешканців.

Організатор фестивалю - громадський діяч Люба Хомчак, співорганізатори - Львівська обласна державна адміністрація, Миколаївська районна державна адміністрація, Миколаївська районна рада, Миколаївська міська рада.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: