Займається творчістю навіть у таких пекельних умовах, – сестра Сенцова про його життя у колонії

D167FA27-6192-4774-87D3-9E6BCDE7107D_w1023_r1_s
Фото: відкриті джерела

Стан українського політв'язня, режисера Олега Сенцова, який перебуває у російській колонії, значно покращився.

Він набрав вагу, займається спортом та творчістю. Про це у коментарі Громадському повідомила адвокатка Ольга Дінзе, яка відвідала Сенцова в колонії у Лабитнангі першого березня, повідомляє Громадське.

За її словами, Сенцов почуває себе нормально та добре харчується.

Адвокат розповіла, що українець має достатньо часу на заняття спортом та творчістю. «У вільний час від марширування, він займається спортом, там є спеціальна площадка, де перекладина та бруси. Також він має час на творчість, займається», — розповіла Дінзе.

Також, за словами адвокатки, Сенцов істотно набрав вагу. «Він після голодовки до невпізнання схуд, але зараз він набрав вагу, він важить, на вигляд, біля 90 кілограмів», — сказала Дінзе.

Із російської колонії Сенцов написав листа своїй сестрі . Вона, своєю чергою, коротко переповіла його зміст, пише 24 канал.

"В Олега – багато планів, він продовжує активно працювати навіть в таких пекельних умовах. Він дуже хоче, щоб люди розділяли Олега Сенцова політв’язня і творчу людину" - зазначила вона.

Нагадаємо, його затримали 11 травня 2014 року на території окупованого Криму та звинуватили в підготовці теракту на півострові під час незаконної анексії Росією.

Пізніше його звинуватили у зберіганні зброї та вибухівки.

У серпні 2015 року в Росії Сенцова засудили до 20 років ув'язнення в колонії суворого режиму в місті Лабитнангі.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити усіх українських політв’язнів, утримуваних у Росії та в окупованому Криму. У жовтні 2018 бранцю Кремля довелося припинити голодування: свій вчинок він пояснив тим, що російська влада погрожувала застосувати насильницьке годування щодо нього.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: