Експериментальний трамвайний маршрут з Сихова на вокзал почне працювати вже завтра

IMG_1698

Згідно із планами ЛКП "Львівелектротранс", експериментальний маршрут, що з'єднає Сихів із залізничним вокзалом, почне працювати вже завтра, 5 березня.

Експериментальний маршрут отримав номер 4. Трамвай курсуватиме від Залізничного вокзалу до вулиці Вернадського.

За даними ЛКП, маршрут пролягатиме з площі Двірцевої через вулиці Чернівецьку, Городоцьку, площу Кропивницького, вулицю Бандери, Русови, Київську, Котляревського, Нечуя-Левицького, Вітовського, площу Франка, вулицю Франка, Свєнціцького, Стуса та проспект Червоної Калини. На маршруті курсуватиме 8 вагонів.

Як раніше повідомляли в мерії, протяжність нового маршруту становить понад 18 кілометрів із загальним часом рейсу 43 хвилини. Варто зауважити, що курсуватиме він у такому вигляді лише до травня, адже тоді планується закрити трамвайну зупинку на залізничному вокзалі через реконструкцію площі Двірцевої. З травня трамваї, що курсують на вокзал, будуть розвертатися на вул. Городоцькій. Детальніше про поетапне перекриття руху біля залізничного вокзалу ми вже писали тут.

Читайте також: Як площу біля головного залізничного вокзалу Львова перекрили для ремонту (деталі, фото)

Нагадаємо, що для приватного транспорту рух біля вокзалу перекрили ще 1 березня. Сьогодні мають стартувати повноцінні роботи з реконструкції площі. «Автостанція приблизно з квітня буде закриватися і з травня буде закриватися трамвайна частина, – пояснив Андрій Білий, заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР. – І трамвайна частина – остання на цей рік і тоді ж буде поетапне відкриття й приблизно до листопада маємо вже відкрити трамвайну колію, вона проляже безпосередньо до вокзалу, тож буде зручний під’їзд для тих, хто користується громадським транспортом». Він додав, що після повної реконструкції автостанції, міські автобуси так само заїжджатимуть на територію автостанції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: