Вилучили землю: з’явилися нові епізоди імовірних афер Миколи Бандри з комунальним майном ЛОР (документи)

131756-960x540
Фото ілюстративне. Джерело: Дебет-Кредит

З’явилися нові епізоди імовірного зловживання екс-керівником управління майном спільної власності ЛОР Миколою Бандрою своїми службовими повноваженнями. Цього разу мова йде про землю, що знаходиться у розпорядженні комунальних підприємств області.

У журналістів Дивись.info є низка документів, які свідчать про ще один епізод із серії імовірних зловживань в управлінні комунальним майном облради. Ще кілька епізодів зараз розслідує прокуратура Львівської області.

Можливо, ця історія ще довго лишалася би в тіні більш гучних розслідувань щодо діяльності багаторічного керівника управління майном спільної власності, якби на завтрашній сесії Львівської міської ради не було питань №94 та 95 про надання дозволів двом ТзОВ на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Т. Шевченка, 311 у Львові.

Згідно з документами, наявними у редакції, у червні минулого року Микола Бандра надіслав на ТзОВ «Арматекос», ТзОВ «Металопластик» та ФОП Бліхар листи «Про вилучення земельної ділянки». У цих листай йдеться про те, що на їхні прохання щодо надання згоди на вилучення частини земділянок для обслуговування виробничих приміщень по вул. Шевченка, 311, управління майном спільної власності ЛОР не заперечує. Відтак, за вказаною адресою погодили вилучення 0,2455га, 0,2779га та 0,2531 га землі. Ділянки ж фактично є у користуванні комунального підприємства ЛОР «Львівторф», адже воно володіє кількома спорудами на цій землі. Це також зафіксовано у документах Держгеокадастру.

Після отримання цих листів, підписаних Миколою Бандрою, ТзОВ «Арматекос» та ТзОВ «Металопластик» звернулися до Львівської міської ради по оформлення дозволу на відведення вказаних земельних ділянок. Саме ці проекти рішень мають завтра затвердити на сесії міські обранці.

Втім, як виявилося, екс-начальник управління майном спільної власності ЛОР не мав повноважень розпоряджатися землею без рішення обласних депутатів. Така інформація міститься в листах голови ЛОР Олександра Ганущина та його заступника Андрія Білоуса до Львівської міської ради, датованих 5 березня.

Зокрема, у ЛОР наголошують: «процедура вилучення земельної ділянки з користування КП ЛОР «Львівторф» відбулася із грубим порушенням статуту підприємства та перевищенням повноважень посадовими особами управління майном спільної власності Львівської обласної ради. Пунктом 5.1.5 Статуту КП ЛОР «Львівторф» передбачено, що до компетенції ЛОР належить прийняття рішень про відчуження нерухомого майна, а компетенція засновника управління майном спільної власності ЛОР не містить положень, норм чи статей, які уповноважували б його надавати згоду на вилучення ділянки як нерухомого майна з володіння ЛОР чи/або КП ЛОР «Львівторф». Більше того, ЛОР, як власник майна, не ухвалювала будь-яких рішень, котрими надавала би згоду чи незгоду на відповідне вилучення земельної ділянки».

У зверненні від обласної ради до ЛМР додають: «Листи управління майном спільної власності ЛОР за своєю юридичною суттю не є рішенням власника відповідного майна, оскільки останній не наділений такими повноваженнями ні за законом, ні за відповідним положенням. Отже, можна припустити, що відповідні посадові особи прийняли рішення з перевищенням повноважень та діяли в інтересах третій осіб, тому їхні дії можуть містити ознаки кримінального злочину».

Обласні депутати просять міських колег не розглядати відповідні питання про відведення вказаних ділянок на завтрашній сесії. За їхніми словами, таке рішення суперечитиме законним інтересам комунального підприємства ЛОР та породить загрозу втрати комунального майна громади області.

Наразі відомо, що звернення передали до ЛМР вчора, 5 березня. Станом на сьогодні проекти рішень досі доступні на сайті міської ради, так само як і відповідні пункти у порядку денному завтрашньої сесії. Однак, міські обранці ще можуть виключити їх з розгляду завтра, під час самого пленарного засідання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: