Наслідки стихії: На Львівщині ліквідовують руйнування, спричинені буревієм

53692828_2139971886056425_7175836027339145216_n

Близько 50 пошкоджених дахів, обірвані лінії електропередачі, знеструмлені міста і села, повалені дерева. На Львівщині ліквідовують наслідки буревію, який пронісся областю цими вихідними. Розмір збитків наразі невідомий. Водночас штормове попередження зберігається до кінця доби.

Начальник  Головного управління ДСНС України у Львівській області  Юрій Кагітін каже, що надзвичайники отримали на сьогодні від гідрометцентру України штормове попередження.

«Було попереджено про вітер з поривами 35 – 40 м/с. По класу небезпеки  – це III рівень небезпечності, червоний. Головне управління ДСНС України у Львівській області закликає мешканців Львівської області дотримуватися правил безпеки та бути обачними, особливо під час перебування на вулиці», - попереджує Юрій Кагітін.

Зокрема, мещканців закликають не ходити, та не паркувати автівок під деревами, триматися осторонь рекламних конструкцій та ліній електропередач. А при виникненні надзвичайної ситуації негайно повідомляти рятувальникам.

«За суботу – неділю унаслідок негоди було пошкоджено близько 50 дахів житлових будинків, 7 загальноосвітніх шкіл, 4 народних доми,  а також інші установи, які зазнали ушкоджень у вигляді руйнування шиферного покриття», - каже заступник директора департаменту з питань цивільного захисту ЛОДА Олександр Харчук.

За його словами, в області створені комісії, які проводять обстеження, та визначають розміри збитків.

Критична ситуація на вихідних виникала з електропостачанням. Вимкнення електроенергії відбувалося в усіх районах області, крім Борислава, Бродів та Шахтного району.

За інформацією ПрАТ “Львівобленерго”, станом на 10 годину ранку були знеструмлені 53 повітряних ліній електропередач ПЛ 6-10кВ повністю та 17 частково, пошкоджено 2 лінії ПЛ 110 кВ та 1 лінія 35 кВ.

«Станом на 10 годину без електропостачання залишились 152 населених пункти, з яких 103 частково. Зараз працює 85 аварійних бригад та 375 працівників. Якщо ситуація з погодою покращиться, то до кінця дня маємо все включити», – каже голова правління ПрАТ «Львівобленерго» Володимир Матвіїшин.

Пошкодження в електромережах усувають 85 бригад ПрАТ "Львівобленерго" у складі 375 осіб та 102 одиниць техніки.

Тим часом у Львові у ніч з суботи на неділю був пошкоджений будинок по вулиці Рибній.

«Було зірвано покрівлю, пошкоджено вікна. Також пошкоджено автомобіль, що був припаркований поруч з будинком. Зараз працює Галицька адміністрація разом із підрядною організацією, виготовлено вже кошторис виконання робіт, і завтра на засіданні комісії ТЕБ і НС це питання буде розглянуто для того, щоб в терміновому порядку розпочинати ремонт даного будинку», - каже директорка департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Ірина Маруняк.

За її словами з суботи на неділю було повалено 16 дерев, а з неділі на понеділок — 13 дерев. У місті оперативно працювали аварійні бригади.

«Якщо говорити про зовнішнє освітлення, то було порвано 15 дротів і 35 незначних аварійних ситуацій. На місцях працювали бригади ЛКП «Львівсвітло», і до вечора аварійні ситуації були усунені», - каже Ірина Маруняк.

Водночас, уже цієї ночі сталося 7 аварійних ситуацій, які зараз усувають бригади «Львівсвітла».

«Також було значне падіння дерев на цвинтарях, особливо на Янівському кладовищі: було повалено 20 дерев, на інших цвинтарях — 10. Тобто в загальній кількості повалено 30 дерев», -  каже Ірина Маруняк.

Щодо мереж «Львівоболенерго», то у Львові було 7 поривів, з них 4 на Левандівці і 3 у Винниках. Учора оперативно електропостачання було відновлено.

Загалом, за словами Ірини Маруняук, у Львові наслідки негоди, яка була з суботи на неділю, є усунені. Зашишається відремонтувати будинок на вул. Рибній, та ліквідувати пориви електромережі, які сталися цієї ночі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: