Обіцянка-цяцянка: чим кандидати у президенти дивують виборців

1

Здебільшого програми кандидатів у президенти не пишуться з метою, аби їх читали виборці, інакше – у них не було б стільки дивних обіцянок, не кажучи вже про те, що більшість «обіцяного» не належить до компетенції президента.

Однак ІА Дивись.info дуже уважно прочитала усі програми і представляємо увазі наши читачів найбільш дивні, на наш погляд.

На звання «економіст серед кандидатів» претендує Геннадій Балашов і його програма під назвою «Податковий рай». Він пропонує запровадження податкової системи, яка зможе привабити інвесторів з усього світу. Система Геннадія Балашова 5.10 зводиться до цілковитого скорочення податків: 5% платить покупець і 10% платить одержувач зарплати. На думку кандидата, це дозволить перетворити Україну на податковий рай. Щоправда, у жодній країні світу подібна податкова система не діє.

А ось Роман Безсмертний вважає, що кожна дитина, закінчуючи школу, має опанувати робітничу професію. А також він обіцяє декриміналізацію легких наркотиків за прикладом інших розвинених країн.

Найбільш «кровожерливим» кандидатом виявилася жінка – Ольга Богомолець. Вона обіцяє корупціонерам дієвий антикорупційний суд, справедливе покарання і нові в’язниці. А олігархам – політичну кастрацію, соціальну ізоляцію і справедливий податок на розкіш. Нагадаємо, що Ольга Богомолець належить до доволі заможних кандидатів та, незважаючи на статки, отримує ще й компенсацію за комунальні платежі.

Інша кандидатка Інна Богословська збирається усе населення безкоштовно диспансеризувати, щоби перевірити стан здоров’я громадян. А після того, як всіх українців обстежать, Богословська забезпечить 100% покриття території країни сучасною системою зв’язку 5G та вище.

А ось деякі обіцянки Віктора Бондара можна вважати найсміливішими – йдеться про збереження ядерної генерації, зокрема завершення будівництва 3-го і 4-го блоків Хмельницької АЕС; відновлення будівництва 5-го і 6-го блоків Рівненської АЕС, створення замкненого ядерного циклу. Такі програмні пункти можуть викликати невдоволення не лише українців, а й світової спільноти на тлі розвитку зеленої енергетики. Крім того, Бондар обіцяє будівництво протягом п’яти років у кожному обласному центрі по одному льодовому палацу спорту.

Читайте також: Чи впізнаєте ви кандидата-популіста за обіцянкою. Тест

Олександр Ващенко за створення народного трибуналу, який розглядатиме злочини проти української держави, українського народу та корупційні діяння високопосадовців. До речі, він не єдиний серед депутатів, хто виступає за трибунал. Крім того, Ващенко хоче встановити контроль за рівнем споживання високопосадовців та членів їх сімей.

Олександр Вілкул, окрім того, що оптимістично обіцяє закінчити війну за 100 днів, є й найбільшим мінімалістом, адже хоче помітно зменшити кількість депутатів за системою: нижня палата – 150 депутатів від політичних партій, верхня – 29 депутатів, по одному від мільйона виборців. Партія, яка перемогла на виборах до нижньої палати, отримує 50%+1 голос і формує коаліцію.

Кандидат у президенти Микола Габер вважає своєю основною задачею, як президента України, збільшення тривалості життя громадян і покращення демографічної ситуацію в країні.

Натомість затятий курець Анатолій Гриценко обіцяє припинити фізичне вимирання української нації, зокрема за рахунок стимулювання здорового способу життя.

Програма Юрія Дерев’янка мала б припасти до душі молодшим виборцям, адже кандидат у президенти обіцяє встановити безкоштовний високошвидкісний інтернет по всій території України.

Для Василя Журавльова серед пріоритетних завдань є боротьба з анархістами. «Жорстке припинення проявів анархізму, який діє не за правами людини, а за правами натовпу», – зазначено у програмі кандидата.

Натомість шоумен Володимир Зеленський вважає за необхідне впровадити економічний паспорт українця. Кожна дитина матиме право накопичувати на своєму рахунку частину від реалізації державою природніх благ (надра, землі тощо). Після досягнення повноліття вона отримає ці накопичення як власний стартовий капітал. А ще Україна має стати світовим екологічним продовольчим супермаркетом.

Програма Сергія Капліна загалом швидше нагадує утопію, ніж бодай щось наближене до реальності, але є і особливо цікаві пункти, такі як мораторій на звільнення лікарів, вчителів та педагогічних працівників, а ще кандидат збирається створити новий орган – Національні збори (віче).

Юрій Кармазін одним із своїх програмних пунктів зазначив запропонувати змінити текст гімну, змінивши слова: «Ще не вмерла України…» Крім того, кандидат у президенти збирається взагалі ліквідувати посаду президента.

Ілля Кива як справжній соціаліст обіцяє все людям і нічого собі. А ось одна із найцікавіших його обіцянок – це введення візового режиму для громадян РФ, бо це допоможе виключити ймовірність в’їзду в країну кілерів, диверсантів і пропагандистів під виглядом звичайних людей.

А ось Аркадій Корнацький один із найоригінальніших кандидатів, оскільки вважає, що Українська держава стане дійсно народною і буде перейменована в УНР - Українську Народну Республіку. Крім того, Корнацький ініціюватиме створення Міжнародного трибуналу, який розглядатиме справи гнобителів народу, в тому числі за відмивання корупційних активів у США та ЄС і масове корумпування політиків цих держав.

Віктор Кривенко, очевидно, любитель точності, адже обіцяє до 2030 року досягнення річного рівня ВВП 498 млрд. дол. та рівня середньої зарплати – 988 дол. на місяць, середньої очікуваної тривалості життя – 82 роки.

Віталій Купрій буде боротися із саботажниками. Він пропонує ввести кримінальну відповідальність за саботаж.

Головний радикальний кандидат Олег Ляшко обіцяє побудувати таку державу, де купити шаурму в кіоску буде безпечно для здоров’я. А також щоб у кожного українця був повний холодильник, в якому м'ясо водиться щодня, а не лише на свята.

Політичний пенсіонер Олександр Мороз виступає за створення трибуналу для розгляду відповідальності посадовців за геноцид українського народу в 1991–2018 рр.  Кандидат у президенти хоче реалізувати найбільший у Європі проект Балтійсько-Чорноморського водного шляху. Дитячі будинки переважно перетворити  на військові ліцеї-інтернати для хлопчиків.

Роман Насіров як фігурант справи про корупцію вважає одним із головних своїх завдань на посаді президента – боротися із цим ганебним явищем. А як власник нерухомості у Лондоні обіцяє безкоштовні державні програми із вивчення англійської мови молоді та всіх, хто бажає вивчати англійську.

Володимира Петрова можна вважати одним із найвидатніших «реформаторів», оскільки він як президент збирається забезпечити усіх безкоштовних хлібом, безкоштовним інтернетом і скасуванням кримінальної та адміністративної відповідальності за крадіжку харчових продуктів на суму до тисячі гривень. А ще обіцяє повернення Україні споконвічних територій, які зараз належать Польщі, Білорусії, Росії, Румунії, Угорщині.

«Дитя Всесвіту» Руслан Ригованов пропонує «впровадження принципів недомінованих національних інтересів України у спільний простір Всесвіту». Україна провідний міст та центр Тримор’я.

Олександр Соловйов як виходець із силових структур займеться підготовкою законопроекту щодо скасування бездумних «реформ» і незаконної люстрації, повернення в силові органи старих кадрів.

Юрій Тимошенко хоче забезпечити умови та механізми для ротації державних чиновників, які за багато років у владі не показують ефективної роботи.

Програма любителя шапок Ігоря Шевченка базується на слові «потрібно». Наприклад, Москві – бетонна стіна та лінія оборони на кордоні.

Якщо чиїсь програмні пункти не потрапили до нашого огляду, то аж ніяк не тому, що програма виважена, чітка і належить до компетенції виключно президента, просто політ фантазії кандидата чи його політтехнолога більш стриманий.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: