До списку спостерігачів ОБСЄ на виборах в Україні потрапили 24 росіянина

vyibor_kto_shestoy_0

Місія зі спостереження за президентськими виборами в Україні від Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ подала Центральній виборчій комісії список з 24 громадян Російської Федерації для акредитації з метою моніторингу виборів в Україні.

Про це в сказав речник БДІПЛ Томас Раймер, передає УНІАН.

«Російська Федерація запропонувала кандидатури 24 осіб для участі у місії зі спостереження за президентськими виборів від БДІПЛ, і їхні імена включені у список для акредитації Центральною виборчою комісією», – сказав він.

Короткотермінові спостерігачі мають приїхати до України за декілька днів до голосування і спостерігати безпосередньо за процесом голосування.

Як повідомлялося, 7 лютого Верховна Рада прийняла закон, яким громадянам РФ заборонено бути офіційними спостерігачами на виборах президента України, народних депутатів і місцевих виборах.

Натомість директор БДІПЛ Інгиборг Солрун Гісладоттір висловила розчарування з приводу цього рішення і заявила, що заборона російським спостерігачам взяти участь у місії спостерігачів за президентськими виборами суперечить зобов'язанням України перед ОБСЄ та її країнами-учасницями.

Як очікується, ОБСЄ/БДІПЛ направить в Україну близько 750 осіб у складі короткострокових спостерігачів. Вони мають прибути в Україну за кілька днів до голосування, до 31 березня, і стежити за ходом голосування в день виборів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: