Наступного тижня у Львові стартує фестиваль «Французька весна»

Вже 20 березня у Львові стартує традиційний фестиваль Французька весна 2019.

Фестиваль триватиме до 30 квітня й об'єднає десятки різних подій і заходів.

Головною темою цьогорічної Французької весни 2019 став колір. Відтак, справжні барви Франції львів'яни зможуть побачити на відкритті фестивалю - під час показу мод «Прет-а-жете» від французької мисткині Ізaґюс. Показ відбудеться 20 березня о 19:30 у Львіварні, що на Клепарівській, 18.

«Перформанси Ізаґюс тісно переплітаються із сучасним мистецтвом. Через свої незвичайні твори у березні та квітні 2019 року під час Lviv Fashion Week вона представлятиме в проекті «Прет-а-жете» вибуховий показ мод, в якому кожна з суконь має унікальну ідентичність, історію та здатна передати повідомлення про планету, дитинство, становище жінок у суспільстві. Кольори рясніють, щоб надати нам можливість зрозуміти її відчуття та погляд на світ навколо нас", - повідомляють організатор.
В рамках Французької весни 2019 окремою частиною програми стане кулінарний напрям. Відтак, повідомляється, що 21 березня українські ресторани в рамках гастрономічної ініціативи проекту Goût de France проведуть французькі вечері.
А вже 6, 13, 20 та 27 квітня у Львові організують архітектурні прогулянки "Слідами Франції". Організатори повідомляють, що спеціально створені для «Французької весни» маршрути дозволять відкрити французьке обличчя Львова. Містянам вдасться дізнатися усе про візити Оноре де Бальзака та Сари Бернар до Львова, який і досі нерідко називають «маленьким Парижем».
Також під час фестивалю 10 квітня о 19 год у Арт-центрі «Дзиґа» на львів'ян чекає атмосферний джазовий концерт від Тріо Венсана Буржекса.
Ну і яка же Французька весна без кіно: 19 та 20 квітня для львівських поціновувачів кіно презентуватимуть «Довгі ночі короткого метра».

Шанувальники Французької весни зможуть також насолодитися музичними концертами: французького піаніста і композитора Тьєррі Майяра, ансамблю Alternance, струнного квартету Danos, а також концерту тріо французького піаніста і композитора Венсана Буржекса і українського джазового біг-бенду Drum Art Big Band Олексія Вікулова.

НВ повідомляє, що у столиці 16 Французька весна почнеться з урочистого відкриття на Софійській площі вистави Садівниця Мю і кінематика флюїдів 30 березня. Сюжет вистави розгортатиметься навколо схожої на квітку конструкції, яка буде відкриватися, як величезна музична скарбничка.

Завершальною частиною фестивалю стане створення трьох муралів французькими художниками у Львові, Києві та Рівному.

«Графічний стиль одного з піонерів французького стріт-арту Marko93 рясніє нагромадженням літер, реалістичними сценами, фрістайлом, а також світловим графіті, що сповна проявиться у Львові та Рівному», - повідомляють організатори.

Своїм перформансом Мarko93 буде закривати фестиваль. Презентація стінопису від митця відбудеться 30 квітня о 20.30, опісля чого відбудеться вечірка із чемпіоном світу з DMC (Disco Mix Club) DJ Nelson. Львів'яни зможуть насолодитись гармонійним поєданням хіп-хоп, афро, фанк та електронної музики, яким діджей заряджає концертні зали у різних куточах світу.

Як відомо, «Французька весна в Україні» — щорічний фестиваль французької культури в Україні. Фестиваль традиційно включає різноманітну кінопрограму, театральні вистави, концерти музичних колективів, художні виставки тощо.

Повну програму фестивалю ІА Дивись.info повідомить згодом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: