Відеонагляду на президентських виборах не буде — ЦВК

1bcae0c54e8877730d23cd4334fbafcb

Про це повідомляє Укрінформ.

Про це повідомляє Укрінформ.

“Відеоспостереження на виборчих дільницях ніяким законом, в тому числі чинним законом “Про вибори Президента України”, не передбачено, тому цього відеоспостереження не буде”, - повідомив заступник голови Центральної виборчої комісії Євген Радченко.

Водночас він зазначив, що органи державної влади та місцевого самоврядування мають право забезпечити охорону та безпеку приміщень.

“Тому я не виключаю того, що в разі бажання або необхідності Київська міська державна адміністрація, або будь-який орган місцевого самоврядування, до компетенції якого це належить, або інша обласна адміністрація може встановлювати такі камери в приміщеннях. Але ці камери не мають на меті фіксування чи відеоспостереження за голосуванням або підрахунком голосів. Це може бути використано виключно з питань безпеки”, - наголосив Радченко.

Читайте також: Вже 90 тисяч українців змінили місце голосування — ЦВК

Він нагадав, що свого часу на організацію відеоспостереження на виборчих дільницях було витрачено 996 млн грн, закуплено понад 32 тисячі програмно-апаратних комплексів. "В результаті з понад 30 тисяч таких комплексів було здійснено трішки більше 180 тисяч заходів в цю систему - близько 7,5 раза в кожну дільницю люди заходили подивитися. Тобто, ефективність говорить сама за себе”, - зауважив заступник голови ЦВК.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: