Сьогодні заплановане чергове засідання у справі акушера Данкова

3C6973FE-D914-444A-892C-9624C8F4F5B8

За даними сайту Судова влада України засідання Шевченківського районного суду має відбуватися сьогодні, о 9.30.

Суддя - Федорова О.Ф.

Нагадаємо, у Львові вже кілька років триває судовий розгляд резонансної справи, у якій головлікаря пологового відділення 3 клінічної лікарні Олега Данкова обвинувачують у смерті дитини.

Смертельний випадок стався майже 4 роки тому у пологовому будинку на вул. Раппопорта у Львові – пологи приймав особисто завідувач відділенням Олег Данков. Слідство у справі тривало довго, а 10 листопада 2016 року лікарю було висунуто обвинувачення у скоєнні злочину – причетності до смерті дитини. А 2 листопада 2017 року завідувача пологовим відділенням Олега Данкова засудили до року позбавлення волі.

Втім раніше ІА Дивись.info повідомляла, що після рішення апеляційного суду, який скасовував рішення про покарання у вигляді позбавлення волі строком на один рік з позбавленням права займатись лікарською діяльністю у комунальних та приватних медичних закладах строком на один рік, резонансну справу доправили на повторний розгляд у Шевченківський районний суд Львова. Там вона зараз і перебуває на етапі судового розгляду (під час засідання суду в січні суд відмовив у клопотанні захисників Данкова повернути справу на стадію підготовчого розгляду).

Додамо, що під час повторного розгляду справи відбулося уже кілька судових засідань. Зокрема, під час засідання 15 лютого 2019 року суд задовольнив клопотання прокуратури про призначення обвинуваченому Олегу Данкову запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання. Так, у рішенні суду йдеться, що на обвинуваченого покладається обов’язок прибувати до суду за першою вимогою; не відлучатись із населеного пункту, якому він зареєстрований, проживає чи перебуває без дозволу суду; повідомляти суд про зміну свого місця проживання або роботи (при цьому про відсторонення від виконання обов’язків не йдеться); утримуватися від спілкування із потерпілими, свідками, які можуть бути допитані у даному кримінальному провадженні строком на 60 днів. За даними реєстру, строк дії ухвали становить 60 днів до 15 квітня 2019 року включно, однак її можна було оскаржити упродовж 7 днів. «Ухвала судді підлягає негайному виконанню», – йдеться у судовому реєстрі.

На початку цього року справу відправили на повторний розгляд до суду першої інстанції, а детальніше про аргументи захисту, які вплинули на таке рішення, ми вже писали тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: