Як на Львівщині готуються відкрити виставку АГРОПОРТ Захід Львів 2019

У четвер, 21 березня, у Міжнародному аеропорті «Львів» імені Данила Галицького стартує масштабна агропромислова подія – АГРОПОРТ Захід Львів 2019.

Це один з найбільших заходів аграрної галузі в Східній Європі, який на Львівщині проводиться уже вдесяте. Він відбувається за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України та Львівської обласної державної адміністрації.

АГРОПОРТ Захід Львів 2019, який триватиме два дні, 21 та 22 березня, буде орієнтований на дрібних і середніх фермерів. Серед ключових тем – тваринництво, рослинництво, вирощування органічної продукції, вирощування ягід, овочівництво, садівництво, рибне господарство, а також – діджиталізація сільського господарства.

Фоторепортаж з минулорічного АГРОПОРТУ дивіться тут.

«Ми проводимо цей захід з метою стабільного розвитку дрібних і середніх виробників, підвищення конкурентоспроможності їхньої продукції. Хочемо, щоб наші виробники змогли ознайомитися з новими технологіями, програмами підтримки з державного та обласного бюджетів, а також будемо надавати інформацію щодо альтернативних джерел фінансування, проектів, які можуть допомогти дрібному та середньому виробнику скористатися допомогою і вийти на новий рівень виробництва і конкурентноспроможності. Захід ми проводимо щорічно і цьогоріч на стратегічній сесії обговоримо цілі сталого розвитку»,- розповіла т.в.о директора департаменту агропромислового розвитку ЛОДА Людмила Гончаренко.

За її словами, в межах заходу відбудеться панельна дискусія щодо кластерного розвитку і розвитку органічного виробництва, виставка аграрної продукції та виробників, які представлять свою техніку, засоби захисту, насіння.

«Для нас це вже десята, ювілейна подія в Україні. Львівщина для нас задає тон для всіх інших міст і підіймає щороку рівень. Ми це бачимо по амбіціях інших регіонів, які теж бажають представити себе і не випадково в нас заплановані окремі делегації зі східної, південної України, регіонів-партнерів АГРОПОРТУ, багато делегацій, і будуть фінансуватись нові проекти, в межах яких агровиробники із різних куточків України приїжджають на Львівщину, щоб отримати досвід малого і середнього виробництва. Буде дуже насичена програма – більш ніж 15 різних тематичних заходів для агровиробників. В  межах АГРОПОРТУ також будуть відзначені кращі агропідприємства області», - розповів генеральний директор ТзОВ «Авіабренд»  Дмитро Титаренко.

Як розповіла начальниця управління туризму та курортів ЛОДА Наталія Табака, другий день буде присвячений гастрономічному туризму, зокрема увага буде зосереджена на локальних продуктах,  локальній кухні і мандрах.

«Наш другий день буде називатися «Гастромандри Львівщиною – розмова на кухні». У 2018 році ми багато провели роботи в полі разом з фермерами, які відкриті для туристів, і 22 березня ми обговоримо ключові, стратегічні напрямки, серед яких впровадження стандартів Європейського Союзу – системи безпеки харчових продуктів ХАССП. У нас будуть ті, хто першими впроваджує в Україні цей стандарт і буде представник від Держпродспоживслужби, який розкаже про подальші кроки щодо впровадження і перевірок цієї системи. Другий напрямок – це комунікаційна платформа фермерів і рестораторів про шлях локальних продуктів до столу споживача. Також буде висвітлена тему експорту», - розповіла Наталія Табака.

«АГРОПОРТ – це надзвичайний майданчик, який дозволяє дійсно розвивати агроринок, а попри нього розвивається і ресторанний ринок, кухарі, які є його невід’ємною частиною. Цього разу ми постараємося показати вже напрацьовані здобутки. Хотілося б показати, що вже запрацювала логістика від поля до ресторану, є досвід, напрацювання, гарні ідеї, якими ми будемо ділитися в межах майстер-класів, які будуть проводитися фахівцями», - розповів співзасновник проекту «HoReCa Show Lviv», засновник ChefUA Club Іоан Янчишин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: