Зарплата чоловіків на Львівщині на 19,3% вище, ніж зарплата жінок

56wppsd5oqs6abz0t3b0mbpl2

На Львівщині різниця у зарплаті чоловіків та жінок менша, аніж в середньому по Україні.

При тому, що на законодавчому рівні роботодавцям і заборонено акцентувати на гендерній приналежності майбутніх працівників, грошові розриви лишаються відчутними, про це йдеться в публікації Дивись.Info «(Не) рівні українки. Чи дискримінують жінок Львівщини на ринку праці».

Так, 2005 року середньомісячна номінальна зарплата штатного працівника на Львівщині була на 25% вищою, аніж зарплата працівниці. Через п’ять років (тобто в 2010 році) ця різниця склала вже менше 18%. До 2015 року вона знову трохи збільшилася (чоловіки отримували на 19,2% більше грошей), а станом на кінець минулого року середня жіноча зарплата на Львівщині склала 80,7% від чоловічої.

Таким чином, прогрес є, однак він не такий стрімкий, як могло би здатися. Виходить, що за останні 13 років на Львівщині розрив у середніх зарплатах чоловіків та жінок скоротився лише на 5,8%.Таких темпів явно не вистачить, аби виконати обіцянку прем’єр-міністра Володимира Гройсмана про зрівняння зарплат українським жінкам та чоловікам принаймні за майбутні 40 років.

Чи покращується клімат на ринку праці для жінок Львівщини читайте в матеріалі — (Не) рівні українки. Чи дискримінують жінок Львівщини на ринку праці 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: