У ЛКП «Лев» завдяки банку крові врятували першого пацієнта (фото)

55480216_2278161959108274_2101712117102018560_n

Двомісячне цуценя хаскі вдалося врятувати завдяки переливанню крові. Водночас це стало можливим завдяки створену банку крові.

Про це повідомили в ЛКП «Лев».

«Перший врятований! Друзі, це неймовірно, адже днями ми тільки презентували банк крові, що запрацював на ЛКП «Лев», та взяли кров у перших донорів – собачки Боні. А вже сьогодні – врятували життя нашому маленькому пацієнту!» – повідомляють в ЛКП.

Зазначається, що у цуценяти хаскі віком 2,5 місяці було виявлено бабезії (це – внутріклітинні паразити, які уражають еритроцити крові у тварин та людей).

«Тварина майже не реагувала на зовнішні подразники. В першу годину вливання еритроцитарної маси цуценя вже почало піднімати голову. Після завершення процедури тварина була активною, змогла сама підвестися на лапи і ходити по клініці. А згодом пацієнт з радістю зустрів господаря і був відпущений додому», – розповів лаборант ЛКП «Лев» Тарас Басараб.

У Першій комунальній ветеринарній клініці ЛКП «Лев» наголошують, що зараз є потреба у поповненні банку крові.

Читайте також: Перший львівський банк крові для собак: як це працює та як чотирилапим стати донором (фоторепортаж)

«Якщо ваш собака здоровий, вакцинований, масою від 25 кг та віком 2-8 років, він може стати донором та врятувати життя тваринам, які цього потребують. Запис за тел.: (068) 535-45-45. А для тих, хто має бажання підтримати проект (за обладнання банку крові ЛКП «Лев» ще має сплатити 92 тисячі гривень), на сайті lkplev.com є кнопка Donate, пункт «Банк крові для тварин Львова». Дякуємо, що допомагаєте рятувати життя», – додав Тарас Басараб.

Фото: ЛКП «Лев»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: