Завтра спеціальна комісія обговорить долю старовинної аптеки у центрі Львова

CINEMA-JAZZ-1
Фото з відкритих джерел

Завтра відбудеться засідання адміністративної комісії, створеної при виконавчому комітеті ЛМР, щодо порушення законодавства про охорону історичної спадщини.

Завтра відбудеться засідання адміністративної комісії щодо порушення законодавства про охорону історичної спадщини.

Відтак, у ЛМР повідомляють, що комісія розгляне вимоги до власника приміщень аптеки на Грушевського, 23 щодо збереження аптеки.

Нагадаємо, що у приміщенні колишньої аптеки на вулиці Грушевського днями відкрився супермаркет.

«У 2016 році приміщення аптеки було придбано колективом – ТзОВ «Аптека під Святим Миколаєм». З цим власником аптека проіснувала рік часу. Після цього вона була закрита і не функціонувала понад півроку. Після цього приміщення було продано фізичній особі, яка розпочала там роботи. Нами відразу було накладено штраф і поставлена вимога, що все має бути збережено. Але роботи були продовжені, наскільки я розумію, ця фізична особа здала приміщення в оренду під супермаркет.

Ми повторно скерували протокол і звернення щоб були зняті кондиціонери. Вони були зняті, але функціонал змінився. Ми дали орендарю і власнику тиждень на процес перемовин. Цей тиждень ще триває. Йдеться про те, щоб орендар відреставрував фасад, а власник повернув меблі, які там були. Завтра ці меблі мають бути передані в управління охорони історичного середовища. Якщо це не вирішиться через перемовини, будемо звертатися до суду», – запевняє Андрій Москаленко.

Раніше ІА Дивись.info повідомляла, що у полі зору ЛМР зараз перебувають три історичні аптеки: на площі Міцкевича, та на вулицях  Дорошенка і Грушевського. При цьому питання щодо першої можна вважати закритим, адже у  ЛМР вже отримали лист від компанії «Надра України» про те, що це приміщення буде збережено виключно під аптеку. У листі чітко вказано, що підписано угоду з новим орендарем – ТОВ «Старовинна аптека»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: