Ганущин звернувся до прокуратури та ДБР через перевірки поліцією виборців

IMG_1612

Національна поліція України зацікавилася мешканцями Львівської області, які отримали матеріальну допомогу. 

Про це на своїй сторінці у Fаcebook написав голова Львівської облради Олександр Ганущин.

«Національна поліція України дуже зацікавилася отримувачами цих грошей, і з минулого понеділка «вивчає», а хто ж її отримав. Суть «вивчення» – приходять до кожного заявника і запитують чи не отримували Ви допомогу від депутата Львівської обласної ради в обмін на те, що віддасте голос за кого він скаже? Ретельно так запитують, в надії, що хтось скаже, щось на кшталт - "так, але – це не точно". Цитата оригіналу: "…чи пропонували Вам надати будь – які матеріальні блага у тому числі написати заяву до Львівська обласна державна адміністрація чи депутату обласної ради для отримання одноразової матеріальної допомоги за голосування за конкретного кандидата на виборах Президента України, які відбудуться 31.03.2019 року, а якщо пропонували то детально відобразити всі обставини з даного приводу…», - написав Ганущин.

Як йдеться в дописі Олександра Ганущина, вже більше 10 років в Львівській області відповідно до рішення Львівської обласної ради діє програма виплати матеріальних допомоги, згідно якої найбільш потребуючим за поданням депутатів обласної ради через Департамент соціального захисту населення Львівської ОДА нараховується матеріальна допомога.

«Малозабезпечені, поранені учасники російсько-української війни, потребуючі вартісних операцій - це приблизно 90% з переліку категорій громадян, котрі отримують таку допомогу. Є безліч аргументів "проти" , щоби це не робити за поданням депутатів, але – ця дискусія не для цього допису. З початку року видано кілька розпоряджень про нарахування матеріальної допомоги 3 251 громадянам області. В тому числі, за поданням 75 депутатів, що представляють усі 9 фракцій Львівської обласної ради. Якщо Ви не знаєте – у Львівській області налічується 21 тис 531 малозабезпечених сімей. А ще у Львівській області майже 2 млн виборців», - зазначається в дописі.

Олександр Ганущин зазначив, що з цього приводу звернувся до прокуратури Львівської області та Державного бюро розслідувань аби вони дали свою оцінку фактам щодо дій працівників Національної поліції України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: