Вибори 31 березня — це унікальний шанс вийти з руїни, — Тимошенко у Львові

IMG_6332

Лідерка ВО «Батьківщина» і кандидатка на посаду президента Юлія Тимошенко провела у Львові в межах свого передвиборного туру масштабний мітинг.

Під час свого виступу вона наголосила, що 31 березня – це не просто вибори президента.

«Це для України та для всіх нас унікальний шанс вийти з руїни і стати на шлях розвитку та становлення. Я прошу вас відчути цей історичний момент», – заявила Юлія Тимошенко.

Одним із перших завдань нового президента є забезпечення населення і бюджетної сфери газом власного видобутку а також встановлення обґрунтованої ціни. Вона нагадала про рішення суду, який визнав підвищення ціни неправомірним.

«Тарифи – це також податок, за допомогою якого влада збирає з людей неймовірні кошти. Те, що ціни на газ, які були встановлені постановою уряду у  2016 році є завищеними, визнав Окружний адміністративний суд міста Києва», - заявила Юлія Тимошенко.

Вона вважає, що ціна на газ повинна бути вдвічі нижчою ніж теперішня.

«Якщо підняти з-під землі газ, доставити до оселі людини, заплатити податки та залишити газовій галузі 30% прибутку для розвитку, ціна становить 3,5 грн за кубометр, а не 8,55, як зараз», – запевнила лідерка «Батьківщини».

При, цьому вона нагадала, що влада не задовольняється навіть цими, завищеними, тарифами  а планує їх підняти з 1 травня на 15%, а з грудня – на 25%.

Крім цього, Юлія Тимошенко має намір запровадити пенсійну систему європейського зразка. Вона наголосила, що чинна влада зменшивши коефіцієнт нарахування пенсії за кожен рік трудового стажу поставила більшість пенсіонерів на межу виживання.

«Перший крок який треба зробити — кожен пенсіонер не може отримати менше прожиткового мінімуму. Це перше що буде зроблено, але це тільки для пенсіонерів, які мають найменший стаж. Ми будемо виправляти цю ситуацію. Внески людей повинні йти не у якийсь невідомий пенсійний фонд, а на персональний рахунок людини. Для кожної людини буде відкрито персональний рахунок в державному банку, для кожного будуть пораховані внески за все життя, крім того буде проведена індексація та осучаснення. Ми порахували, що людина, яка 35 років пропрацювала, сплатила внесків втричі більше, ніж використала за все своє життя на пенсії. Тобто і тут  нас обдурили», - заявила лідерка «Батьківщини».

Вона також обіцяє запровадити в Україні страхову медицину.

«Законопроект уже в парламенті. Ми зможемо як нормальні люди мати страховку і за неї лікуватися. А страховку за працюючих буде платити роботодавець, але зі зниженням вдвічі податкового навантаження на нього. А за пенсіонерів, дітей непрацездатних страховку оплатить держава. Ліки по рецепту також будуть входити у страховку», - наголосила Юлія Тимошенко.

Допомога при народженні дитини буде суттєво збільшена.  Так, виплата  при народженні першої  дитини становитиме 50 тис. грн, другої – 100 тис. грн, а після народження третьої і більше – сума сягатиме 150 тис. грн.

Юлія Тимошенко також нагадала, що ці та інші кроки для покращення життя людей зафіксовані у Зобов’язанні, яке вона підписала перед кожним громадянином України.

«Я маю політичний досвід і ніколи не візьму зобов‘язання, які я не буду здатна виконати», – підсумувала кандидатка у президенти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: