КВУ прогнозує силові сценарії у день виборів

2307762
фото: korrespondent.net

У Комітеті виборців України заявили про можливе застосування сили у день голосування на виборчих дільницях.

У Комітеті виборців України не виключають, що кандидати в президенти будуть використовувати силові сценарії у день виборів. Про це повідомив генеральний директор КВУ Олексій Кошель.

За його словами, такі дії не матимуть масштабного характеру, а будуть спрямовані на окремі виборчі дільниці.

«... технології силового характеру, я переконаний, що є ризик того, що вони матимуть місце. І це не обов'язково, до речі, з метою визнання виборів недійсними по окремих дільницях, оскільки визнати вибори недійсними практично неможливо. Вибори визнаються недійсними по окремих дільницях. І я виключаю той факт, що ми отримаємо масові атаки або штурми виборчих дільниць. Це нереально», - сказав Кошель.

При цьому він зазначив, що через такі ризики не варто нагнітати паніку. При цьому він нагадав про виборчі кампанії в об'єднаних територіальних громадах у 2017-2018 роках.

«Ми мали прецедент штурму тітушками однієї з виборчих дільниць. Ми мали прецедент, коли одну з виборчих дільниць закидали димовими шашками, і мали прецедент спроби залити чорнило у виборчу урну, тобто, іншими словами, псування виборчої документації, що могло б призвести до невизнання виборів на цій дільниці», - сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: