Найбільші львівські супермаркети на один день відмовляться від політиленових пакетів

45870498_2546209432063690_7159879283236667392_n-696x464

9 квітня, в межах просвітницької кампанії «Без поліетилену», найбільші мережі супемаркетів у Львові відмовляться від використання поліетиленових пакетів і одноразової пластикової тари, натомість пропонуватимуть покупцям паперові пакети або багаторазові екоторбинки.

«Час активного використання поліетиленового пакету – 20-30 хвилин, а шкоду довкіллю він завдає впродовж сотень років. Тому ми починаємо велику просвітницьку кампанію, щоб до кінця року плавно відмовитись від поліетилену, - каже заступник міського  голови Львова Андрій Москаленко. - 9 квітня у найбільших торгових мережах ми відмовляємося на один день від використання поліетилену. Натомість будуть багаторазові екоторбинки, паперові пакети. Відмовляючись від поліетилену, ми хочемо показати тим компаніям, інституціям і стартапам, які можуть пропонувати його якісну заміну, що ринок відкритий, а супермаркети готові до цього».

«Хотілося б щоб торговельні мережі напрацювали якісь заохочувальні речі для мешканців. Можливо щоб мешканцям, які не купують продукцію у поліетиленовій тарі, надати якусь невеличку знижку, чи інше заохочення», - додає директорка департаменту економічного розвитку ЛМР Ірина Кулинич.

Як пояснюють активісти ініціативи Zero Waste Lviv, політиленові пакети потрапляють на сміттєзвалища, бо іншого шляху для них не існує. Там вони можуть лежати сотні років. Крім того, вони легко розвіюються вітром, потрапляючи у природу, забивають каналізації. Відтак львів’ян закликають 9 квітня підтримати акцію і прийти у супермаркети та магазини зі своєю альтернативною тарою. До акції «Без поліетилену» долучились такі торговельні мережі як «Ашан», «Сільпо», «Арсен», «АТБ», «Близенько», та магазини мережі FEST. У закладах цих мереж покупцям пропонуватимуть на касах замість поліетиленових, паперові пакети або багаторазові екосумки. Паперові пакети також можна буде вибрати у відділах випічки. Крім цього деякі мережі до дня акції замовили багаторазові екоторбинки.

Загалом просвітницька кампанія триватиме до 3 липня  -  Всесвітнього дня  відмови від поліетилену. Андрій Москаленко каже, що до цього часу планується кілька навчальних програм для продавців на касах та постачальників мереж. Також відбудеться кампанія з інформування мешканців, зокрема, поширення просвітницьких відео- та аудіороликів, та проведення тематичних заходів, таких як фестивалі та ярмарки.

Нагадаємо, цього літа мерія Львова прийняла рішення обмежити використання поліетилену в торгівлі. Детальніше про це ми писали тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: