У виборчих бюлетенях буде 39 кандидатів, штамп «вибув» не ставитимуть

d53c89e6112e06952771c7ecc5b4808a_XL

На президентських виборах 31 березня у виборчих бюлетенях будуть прізвища 39 кандидатів у президенти України, ставити штамп "вибув"  дільничні виборчі комісії не уповноважені.

Про це з посиланням на Центральну виборчу комісію повідомляє Українська правда.

Відтак, повідомляється, що для скасування реєстрації кандидати на посаду президента мали подати заяву не пізніше ніж за 23 дні до дня виборів, тобто до 7 березня.

«Після того публічні заяви кандидатів на пост президента України стосовно відмови від балотування не мають жодних правових наслідків», - повідомляє ЦВК.

«Станом на 28 березня 2019 року Центральною виборчою комісією зареєстровано 39 кандидатів на пост президента України, включених до виборчого бюлетеня з чергових виборів президента України 31 березня 2019 року для голосування в день виборів, які залишаються суб’єктами виборчого процесу», – розповіли у ЦВК.

Також у ЦВК звертаються до всіх дільничних виборчих комісій з виборів президента України вимоги частини 7-ї статті 72 закону "Про вибори президента України" з повідомленням, що внесення змін до виборчих бюлетенів з використанням штампа "Вибув" без рішення Центральної виборчої комісії забороняється.

«Згідно з частиною 9-ю статті 72 Закону особи, винні у протиправному псуванні виборчих бюлетенів, відшкодовують завдану шкоду в порядку, встановленому законом», – резюмували у комісії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: