Вікенд у Львові: куди піти 30 і 31 березня  

Найцікавіші події у Львові на вихідних 30 і 31 березня.

Найбільш обговорювані учасники Нацвідбору на Євробачення-2019 – соціальне кабаре ЦеШо, гурт Vivienne Mort, який чудово відчуває пісні та вистава «Гойдалка для трьох» за п’єсою Луїджі Лунарі, блискучого популярного італійського комедіографа — в афіші подій Дивись.Info.

Музичні події

Гостросоціальне лялькове кабаре «ЦеШо»

30 березня, 19:00, Клуб «Picasso» (вул. Зелена, 88)

Актуальний проект від метра сучасного мистецтва Влада Троїцького. Їхня композиція Hate здійняла справжній фурор на сцені та зібрала чимало схвальних відгуків від журі та високий бал від глядачів. Найбільш обговорювані учасники Нацвідбору на Євробачення-2019 – соціальне кабаре ЦеШо вирушають у тур Україною.

Концерт гурту Vivienne Mort

31 березня, 19:00, Львівська обласна філармонія (вул. Чайковського, 7)

Разом з аранжувальником Романом Рєпкою гурт зробив обробки пісень для Vivienne Mort з вокальним квартетом. А пізніше знайшли квартет, який чудово співає та відчуває пісні.

Концерт Bogdan Gumenyuk Quartet .Tribute to Chet Baker

30 березня, 22:00, Коктейль-джаз клуб Libraria Speak Easy Bar (Вірменський дворик)

Спеціальна програма від кращих джазових музикантів України. Триб’ют найліричнішому джазовому музиканту Чету Бейкеру у аранжуваннях Богдана Гуменюка.

Концерт Clifford Brown and Max Roach tribute

30 березня, 20:00, Культурно-мистецький центр «Дзиґа» (вул. Вірменська, 35)

Виконання одного з кращих альбомів традиційного джазу, в знак поваги та вдячності найяскравішим музикантам ери бі-бопу Кліфорду Брауну та Максу Роучу. Для вас гратимуть Jazz Call Quintet.

Концерт «Львівська Школа Джазу Ігоря Гнидина»

31 березня, 20:00, Культурно-мистецький центр «Дзиґа» (вул. Вірменська, 35)

Для вас заграють учні відомого українського джазового музиканта та композитора Ігоря Гнидина. Люди, які відкриті до творчості, експериментів та просто люблять музику. Участь візьмуть як початківці, так і досвідчені учні, які разом приготували програму з улюблених джазових (та не тільки) творів.

Театральні події

Вистава «Гойдалка для трьох»

30 та 31 березня, 18:00, Перший театр (вул. Гнатюка, 11)

Вистава «Гойдалка для трьох» за п’єсою Луїджі Лунарі, блискучого популярного італійського комедіографа. Без сумніву, цей його твір — хіт на європейських театральних сценах. Тепер його буде представлено на розгляд львівської публіки.

Персонажів зіграли відомі львівські митці — соліст вокальної формації «Піккардійська терція» Славко Нудик, популярний львівський ведучий Роман Федоришин, провідні актори Національного театру ім. Марії Заньковецької Марта Кулай та Андрій Сніцарчук.

Виставки

Виставка «Іван Левинський. Імпульс»

До 10 травня, Центр архітектури, дизайну та урбаністики «Вежа» (вул. Підвальна, 4) 

Виставка «Іван Левинський. Імпульс» – це перший захід Року Левинського, що був проголошений з метою вшанування 100-річчя з Дня смерті видатного українського будівничого, архітектора, промисловця, громадського діяча, професора та філантропа Івана Левинського.

Проект досліджує спадщину архітектора в сучасному розрізі, виносить в широкий суспільний дискурс її значення для України та вписує у світовий контекст. Розкриває нові ракурси здобутків Івана Левинського й дає можливість глядачеві осягнути феномен цієї визначної постаті.

Куратор – Павло Гудімов.

Виставка Артура Солецького «Можливість/Дійсність»

До 8 квітня, Галерея Львівської національної академії мистецтв (вул. Кубійовича, 35б)

Перша персональна виставка молодого художника, випускника кафедри монументального живопису Артура Солецького.

Концептуальний проект «Можливість/Дійсність» відображає спробу актуалізації ролі та позиції глядача у мистецьких подіях. Дослідження досвіду комфортності виставок чи зображеного дозволить глядачеві поглянути на себе збоку – дасть змогу аналізу самого себе в межах експозиції та своїх почуттів.

Митець актуалізовує експозиційний простір, використовуючи як традиційні мистецькі підходи до вирішення проблематики творчості, так і новітні технології. Оригінальне сприйняття навколишньої дійсності, вироблена власна концепція творчості, що побудована на поєднанні кращих традицій львівської школи та її інтегрованості в сучасні світові реалії робить художника достойним представником молодої генерації митців.

Літературні події

Гаська Шиян презентує новий роман «За спиною»

31 березня, 16:00, Львівська обласна бібліотека для юнацтва ім. Романа Іваничука (пл. Ринок, 9)

Презентація та зустріч із авторкою роману «За спиною» Гаською Шиян. Новий роман Гаськи Шиян зачіпає багато болючих і потрібних до обговорення у наших реаліях тем, як то військовий і моральний обов’язок, стереотипи суспільства, відчуття безпеки в сучасному світі, патріотизм, націоналізм, ставлення до переселенців, двомовність, порівняння культур і зрештою роль жінки, її сексуальності та її прав і свобод.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: