Дільниця без бюлетенів: ОПОРА фіксує нові порушення на виборах

630_360_1542373462-984

Громадянська мережа ОПОРА продовжує фіксувати нові порушення на виборах президента.

На Одещині дві ДВК помилково проштампували бюлетені печатками інших комісій

В Ізмаїлі на Одещині на двох виборчих дільницях бюлетені було проштамповано печатками інших дільничних комісій.

Про це повідомляє ОПОРА.

Так, на дільницях № 511002 і №511003 голосування не розпочалось вчасно, оскільки з’ясувалося, що виборчі комісії отримали  печатки інших комісій, якими проштампували виборчі бюлетені напередодні дня голосування.

Як пояснили в окружній виборчій комісії, члени ДВК не помітили, що отримали не ті печатки. На дільниці №511003 це помітили вчора, 30 березня, тож сьогодні комісія повинна встигнути отримати свою печатку та нові бюлетені, оскільки проштамповані іншою печаткою будуть визнані недійсними. Станом на 10:00 дня голосування дільниця не працювала.

Водночас на дільниці № 511002 вирішили продовжити голосування та, за повідомленням спостерігача ОПОРИ, видають виборцям бюлетені, проштамповані печаткою іншої ДВК.

Тим часом окружна виборча комісія проводить засідання, щоби звернутися до ЦВК за роз'ясненнями.

На Херсонщині ДВК №650386 (185-ий округ) не встигла отримати додаткові бюлетені від ОВК, але відкрилась й пропонує виборцям почекати, доки привезуть бюлетені. Станом на 10:30 ОВК № 185 тільки отримала бюлетені від ЦВК.

На ДВК №650386, що знаходиться в селі Нижні Сірогози в межах 185-го виборчого округу, було зіпсовано 1293 бюлетені, де члени комісії поставили штамп «Вибув»  навпроти прізвища кандидата в Президенти Олександра Мороза, бо почули таку інформацію по телебаченню.

Як повідомляє спостерігач ОПОРИ, станом на ранкове засідання комісія виборчої дільниці ще не отримала бюлетені, проте проголосувала за відкриття. Результатом цього стало те, що виборці, які приходять на дільницю, не можуть проголосувати та починають сваритися з членами комісії.

Станом на 10:30 ОВК № 185 тільки отримала бюлетені від ЦВК. Чотири члени комісії проголосували проти їх прийняття та склали окрему думку, проте більшістю голосів рішення було прийнято.

Станом на 9:55 ранку 31 березня на Волині спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА виявили низку нових порушень на ДВК у різних округах, а також набули розвитку ситуації з порушеннями, про які вже повідомляли раніше.

Так, спостерігачі виявили нестачу виборчих скриньок на декількох дільницях.

Найскладніша ситуація склалася на дільниці №070939 села Вербичне у Турійському районі (округ №20). Тут є лише одна велика та одна маленька скринька для голосування. Також вже після початку голосування виявили помилку: на ранковому засіданні до великої скриньки кинули контрольний лист без штампу ДВК. Відтак, комісія звернулася до відповідної ОВК за роз’ясненнями, як діяти у такій ситуації.

Також на дільниці №070724 у селі Череваха Маневицького району (округ №23) наявна лише одна мала скринька. У комісії пояснили, що за актом передачі отримали тільки одну скриньку у сільраді, оскільки друга була пошкоджена.

На дільниці №070916 у селі Дожва Турійського району (округ №20) також наявна лише одна мала скринька. До другої скриньки не вистачає запчастин. Окрім того,  комісії повідомили, що на дому голосуватиме лише 10 виборців.

Не вистачає також скриньок на дільниці №070091  у селі Новостав Горохівського району (округ №20). Тут наявні лише 1 велика та  1 мала виборчі скриньки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: