Експерти розповіли про загрози для другого туру президентських виборів

IMG_6445

Незгода з результатами першого туру, та зайва бюрократизація виборчих процедуру можуть створити загрози для проведення другого туру виборів.  

Про це йшлося під час прес-конференції керівника Міжнародної аналітичної групи «Цифра» Назара Бойка та голови Львівської обласної ТВК Миколи Щура.

«Зараз всіх цікавить, який буде відрив не між першим і другим місцями, а між другим і третім. Чим менше буде цей відрив, тим більше можна очікувати якихось неочікуваних речей, поствиборчої мобілізації. Це головний ризик який зараз є», - заявив Назар Бойко.

«Терміни дуже короткі, як для нашого бюрократизованого процесу. 3 тижні це ніби багато, але є 10 днів для встановлення результатів першого туру. І коли змоделювати, що будуть оскарження, то кінцевий підрахунок і оголошення результатів може дуже затягнутися через судові рішення. Тут є великі загрози», - додав Микола Щур.

Назар Бойко нагадав, що за поданнями кандидатів, які вийдуть у другий тур повинні бути створені нові виборчі комісії.

«Враховуючи стислість цих строків, можуть виникнути певні питання і загроза навіть для адміністрування виборів», - підсумував Назар Бойко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: