Понад половина опрацьованих бюлетенів та рекордна явка. Основне про вибори на Львівщині

IMG_6431

Вчора, 31 березня, в Україні пройшли президентські вибори. Збираємо тут найважливішу та найактуальнішу інформацію про голосування на Львівщині.

Вчора в регіоні працювали усі виборчі дільниці. За даними Львівської міської ради, в обласному центрі усі дільниці вчасно відкрилися для голосування і вчасно завершили свою роботу.

За даними ЛМР, у самому Львові явка на виборах перевищила 70%, на Львівщині вона склала 68,87% та стала рекордною по країні. Найнижчу явку продемонструвало Закарпаття із результатом в 46,99%.

Результати голосування

Результати голосування на Львівщині відрізняються від середній по Україні. Станом на 9 ранку 1 квітня Центральна виборча комісія опрацювала вже 57% протоколів у Львівській області. Загалом по Україні опрацьовано понад 50% протоколів.

Так, у ЦВК повідомляють, що за чинного президента на Львівщині Петра Порошенка проголосували 37,6% виборців. Друге та третє місце у регіоні на різних округах розділяють кандидати Анатолій Гриценко та Юлія Тимошенко. За Володимира Зеленського, який за результатами екзит-полів набрав найбільше голосів по Україні загалом, у Львівській області наразі проголосували 11,7% виборців.

Водночас, загалом по країні ситуація інакша. Із великим відривом лідером голосування залишається Володимир Зеленський. Він набрав понад 30% голосів виборців. За нинішніми результатами ЦВК, у другий тур разом із ним проходить чинний президент Петро Порошенко.

Порушення під час голосування

Як повідомили у ГУ Нацполіції у Львівській області, грубих порушень виборчого законодавства у регіоні не зафіксували. Однак, станом на 20:00 до правоохоронців надійшло 71 повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства, з них частково підтвердились 25. Серед типових порушень було зіпсування бюлетенів, заборонена агітація та фотографування бюлетенів, яке порушує таємницю голосування.

10.00:

В ніч на 1 квітня до поліції надійшло вісім повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства, порушень публічного порядку зафіксовано не було. Про це повідомляє Головне управління Національної поліції у Львівській області. Відтак, у поліції зазначають, що наразі за повідомленнями проводяться перевірки.

Більш повний звіт про перебіг дня голосування спостерігачі ОПОРИ в регіоні мають представити сьогодні об 11.00.

Фоторепортаж про те, як голосували у Львові, дивіться тут

Захід без нового кандидата

Про що свідчать такі результати та чи очікувати політичних об’єднань під другий тур виборів, пояснює політолог Микола Давидюк.

«Результати не стали неочікуваними, хоча і зрозуміло, не підтвердили прогнози окремо взятих соціологічних компаній, – пояснює Микола Давидюк. – Висока явка говорить про те, що поява нового кандидата мобілізувала в його базових регіонах електорат, який не збирався йти, кандидата, який зацікавив, який привернув увагу. Зокрема, ми бачимо, що Західна Україна такого кандидата не мала. Більш за все, що вони чекали все ж таки Вакарчука. Це призвело до того, що Південь і Схід України дали більшу явку, ніж Захід, що зазвичай було часто навпаки».

11.30:

Центральна виборча комісія вже опрацювала понад 75% протоколів які надійшли із округів Львівської області. У виборах взяли участь 1 010 931 виборців. У розрізі районів Львівщини маємо кілька відкриттів щодо результатів голосування. Більше про це читайте тут.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: