Дебати 19 квітня не можуть відбутися на «Олімпійському» і на Суспільному, - Аласанія

5E2AEB71-D0CC-4BF3-A942-CD8311B6E467

Передвиборні дебати кандидатів у президенти, передбачені законодавством, не можуть відбутися увечері 19 квітня на стадіоні "Олімпійський".

Про це заявив голова правління Суспільного мовника (НСТУ) Зураб Аласанія, інформує Радіо Свобода.

"(Національний спортивний комплекс – ред.) «Олімпійський» і дебати тут, у студії, виключають одне одного, якщо ми говоримо про 19 число і час з 19 до 22. Це просто виключено. Або – або. Як сьогодні пожартував ведучий «Зворотнього відліку» Павло Казарін, «я нічого не пропустив: 19-го Зеленський чекатиме на Порошенка на стадіоні «Олімпійський», але Порошенко не зможе прийти, тому що чекатиме Зеленського у студії на Мельникова?", – повідомив Аласанія.

Він нагадав, що, згідно з позицією Центральної виборчої комісії, зустріч між кандидатами на «Олімпійському», якщо й відбудеться, вважатиметься передвиборчою агітацією і повинна оплачуватися з виборчих фондів. Крім того, Національна суспільна телерадіокомпанія також не зможе долучитися до організації такої зустрічі, додав він.

"Витрачати на це (передвиборчу агітацію – ред.) державні кошти ЦВК категорично не може. Мало того, і НСТУ не може. Ми не встигнемо, у нас, вибачте, за таке огидне слово, процедури. Якщо до нас заходять гроші, то витратити їх ми можемо лише за тендерною процедурою. Це довго", – пояснив голова правління.

Аласанія уточнив: зустріч на "Олімпійському" буде вважатися дебатами, тільки якщо ЦВК внесе зміни до постанови про проведення дебатів. Цей документ передбачає їх проведення у приміщенні НСТУ.

Він також додав, що, попри регламент 60 хвилин для дебатів, після них кандидати можуть залишитися для участі в ток-шоу «Зворотній відлік», де матимуть можливість дискутувати не лише один з одним, а також із ведучими та експертами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: