Голосування у другому турі припадає на велике релігійне свято

IMG_8364

На цьому наголосила Зоряна Павлів, начальниця відділу реєстрування Державного реєстру виборців Львівської ОДА, - передає кореспондент Дивись.info.

21 квітня, у неділю, православні та греко-католики святкують Вербну неділю. За словами Зоряни Павлів, на ці дні дуже багато українців повертатимуться з-за кордону, аби разом із родиною відсвяткувати Великодні свята.

«Нагадую, що ті виборці, які перетинали кордон, перебувають на консульському обліку або перетинають кордон часто, у них виборча адреса може бути адресою закордонної виборчої дільниці, - пояснює чиновниця. – Для того, аби їм проголосувати в Україні, їм треба звернутися до відділу ведення реєстру виборців. Це може бути процедура як тимчасової зміни місця голосування, або ж зміна місця на постійній основі».

Зоряна Павлів нагадала, що за законом у мешканців області залишилося менше тижня, аби змінити місце голосування. «На жаль, терміни для подання заяви про тимчасову зміну місця голосування дуже стислі, - пояснила Зоряна Павлів. – Остаточні терміни подання заяви – 15 квітня, тобто у понеділок. Від вчорашнього дня відділи ведення реєстрів виборців розпочали приймати заяви. За один день таких заяв прийняли 350 штук. Відділи продовжують працювати в інтенсивному режимі».

Вона нагадала, що виборцям, які є ВПО, для зміни місця голосування треба представити тільки паспорт. Для усіх інших громадян треба подати також документи, що підтверджують необхідність зміни місця голосування. Цим може бути довідка з роботи, місця навчання тощо. Зоряна Павлів додала, що більше інформації можна знайти на сторінці Державного реєстру виборців Львівщини у Фейсбук.

В регіоні також діє гаряча лінія для виборців: 2-999-285.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: