Полторак прокоментував скандал зі схемами в «Укроборонпромі»

IMG_8078

Про це міністр оборони України Степан Полторак розповів, відповідаючи на запитання журналістів під час візиту на Львівщину, - передає кореспондент Дивись.info.

Він акцентував, що є прихильником розкриття оборонного замовлення, але для цього необхідні законодавчі зміни.

Полторак наголосив, що Укроборонпром не є частиною структури Міністерства оборони. «Ми не управляємо «Укроборонпромом», ми маємо з ними стосунки щодо можливості закупки нами їхньої техніки, - пояснює міністр. – До речі, за підсумками минулого року, 55% продукції ми купили у приватних підприємців і тільки 45% купили в «Укроборонпрому». Щодо скандалу, то це питання до правоохоронних органів, але міноборони, Збройні сили буде сприяти і допомагати таким розслідуванням, бо ми точно є найбільш зацікавленими людьми, які би хотіли, аби на армії ніхто не заробляв гроші. Тому що фінансовий ресурс, який нам дає держава, дасть можливість купити більше техніки нової, сучасної і так далі».

Полторак додав, що співробітники міноборони, які займаються закупівлями, регулярно проходять перевірки на поліграфі «щоб не було спокуси прийняти те чи інше рішення». За його словами, такі перевірки проходять кожен місяць-два.

Нагадаємо, що міністр також розповів, що вже сьогодні українське Міноборони веде перемовини з партнерами зі США та інших країн щодо закупки засобів протиповітряної оборони, протитанкових засобів, засобів спостереження та радіоелектронної боротьби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: