Як на найбільшому полігоні Європи будують комфортні гуртожитки для ЗСУ (фоторепортаж)

IMG_8168

У Старичах на Львівщині будують 8 гуртожитків із покращеними умовами перебування військовослужбовців.

Загалом по всій країні планують побудувати 184 гуртожитки, а потім приступити до будівництва будинків для сержантського складу та для сімейних військовослужбовців. Будівництво сьогодні відвідав міністр оборони Степан Полторак, - передає кореспондент Дивись.info.

«Ви реально бачите втілення в життя реалізації програми президента щодо будови житла для військовослужбовців. Ми бачимо 4 гуртожитки, які введені в експлуатацію в грудні 2018 року, далі знаходяться ще 4 казарми, які готові до введення в експлуатацію 2019 року», - розповів заступник начальника центру з тилу підполковник Роман Забава. За його словами, казарми готові до заселення, тож вже до кінця весни у них вже мешкатимуть військові.

За словами військових, орієнтовно ціна робіт зі зведення одного гуртожитка коливається від 14,5 до 16,5 мільйонів гривень. Кожен будинок зведено за однаковим проектом. У кожному з гуртожитків проживатимуть по 125 осіб, кімнати є по троє та п’ятеро. У кожному такому гуртожитку є санвузли та душові, кухні для приготування їжі, пральні тощо.

«Розміщуються тут військовослужбовці за контрактом, військове звання: рядовий та старший солдат», - додає підполковник Роман Забава.

Військові збройних сил, що зараз навчаються у Старичах, говорять, що таких умов проживання не очікували. «Я рік прожив у казармі, там зовсім не такі умови. Приїхавши сюди й проживши тут півмісяця я зрозумів, що мені дуже подобаються ці умови. Тут можна кожен день сходити в душ, відпочити, а в казармі таких умов немає. Так само приготувати їсти, у казармі їсти можна лише у столовій за розкладом, а тут сам можеш приготувати коли хочеш», - військовослужбовець Сергій.

Читайте також: Вчимося звільняти міста, а не захоплювати, – Полторак на військових навчаннях на Львівщині (фото)

Гуртожитки будували майже рік – з травня минулого року. Також на Львівщині аналогічний проект реалізовується у Бродах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: