Як українські військові вчаться звільняти міста (фоторепортаж)

IMG_8048

Зараз на Львівщині тривають навчання, присвячені військовим операціям в умовах міста.

Тренують українських бійців з 72 механізованої бригади колеги зі США, Канади та України, - передає кореспондент Дивись.info.

Сьогодні навчання відвідав міністр оборони України Степан Полторак.

72 механізована бригада ЗСУ імені Чорних Запорожців готується до ротації в зону проведення Операції об’єднаних сил у липні цього року. Зараз бійці відпрацьовують сценарій бою в місті. «При веденні бойових дій у місті є дуже багато особливостей, починаючи від прийняття рішення та організації взаємодії, застосування вогню, бо є дуже важливою мінімізація втрат як серед цивільного населення, так і військовослужбовців, – пояснив міністр оборони. – Хочу додати, що ми вчимося звільняти, а не захоплювати, звільняти наші міста, захоплені терористичними угрупуваннями та російськими військами. В цьому є величезна відмінність наших Збойних сил від ЗС, наприклад, Російської Федерації».

За словами міністра, досвід військових різних країн показує, що при подібних операціях є дуже багато втрат. Він наводить приклад, що при захопленні Грозного російські війська свого часу втратили три бригади, не говорячи про втрати серед цивільного населення та практичне знищення самого міста. «Збройні сили України так не діють і ніколи не будуть захоплювати міста, а тільки звільняти», – наголосив Полторак.

Читайте також: Міністр оборони на Львівщині підтримав ідею розкриття державного оборонного замовлення

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: