Все, що потрібно знати про дебати: факти і правила

f0b99461b50b79b357ae87f02f39fc2c
Колаж: ТСН

У п'ятницю, 19 квітня, на стадіоні «Олімпійський», що у Києві, відбудуться дебати кандидатів в президенти.

Завтра, 19 квітня, на стадіоні «Олімпійський», що у Києві, о 19 відбудуться дебати кандидатів в президенти України.

Відтак, ІА Дивись.info зібрала для вас добірку із найважливіших правил проведення теледебатів.

Згідно із виборчим законодавством, проведення теледебатів кандидатів у другому турі - обов'язкове. Дебатувати в першому турі виборів закон кандидатів не зобов'язує.

Важливо знати, що кандидати беруть участь у теледебатах особисто. Участь у дебатах довірених осіб кандидатів, а також трансляція попередньо підготовленого відеоматеріалу про кандидата, використання агітаційних матеріалів про кандидата суворо забороняється.

Дебати можуть безкоштовно транслюватися іншими каналами мовлення, втім забороняється переривати її рекламою а також анонсами власних програм, передач або в будь-який інший спосіб.

Якщо один з кандидатів відмовився взяти участь, виділений для теледебатів ефірний час надається іншому кандидату для проведення ним передвиборної агітації.

Перед початком теледебатів, але не пізніше ніж за 10 хвилин до початку ефіру, проводиться жеребкування за участю кандидатів або їх довірених осіб. За результатами жеребкування визначається учасник, якому дістанеться право виступити першим на початку теледебатів.

Якщо один із учасників теледебатів виявив бажання залишити студію, не використавши до кінця виділений йому ефірний час, то решта часу, що залишилася до завершення ефірного часу теледебатів, надається в повному обсязі іншому учаснику цих теледебатів для проведення ним передвиборної агітації у прямому ефірі.

Ведучого теледебатів визначає Національна суспільна телерадіокомпанія України. Відтак, ведучий теледебатів не повинен виявляти упередженість та надавати перевагу одному з кандидатів та припускатися висловлювань, що можуть бути сприйняті як агітаційні, а також коментувати або оцінювати висловлювання кандидатів.

Також додамо, що 10 фактів про телебати нещодавно опублікувало у Facebook UA: Суспільне мовлення:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: