У Львові на IX «Фестивалі Писанок» збиратимуть кошти на операційну для ОХМАДИТу

З 19 квітня по 5 травня, у Львові, на площі Музейній, відбуватиметься IX щорічний «Фестиваль Писанок» – події, яка має на меті представити писанку не лише як традиційний великодній символ, але й як Art-об’єкт.

Про це повідомляють організатори заходу.

Процес виготовлення писанок завжди був особливим для українців. Розпочинали писати писанки з другої половини Великоднього посту, в основному, жінки. Розписували Великодні яйця переважно на самоті, бо вважали, що саме тоді писанка вийде особлив гарною. Сьогодні ж, писанки розписують всією сім’єю. Такий своєрідний обряд є гарною нагодою зібратись разом та по-особливому підготуватись до величного свята Воскресіння.

Організатори «Фестивалю Писанок» радо запрошують на спільні майстер-класи, які проходитимуть у Львівській Свічковій Мануфактурі. Для Вас підготована цікава програма, протягом якої будуть представлені близько 50-ти особливих писанкових art-об’єктів.

Також у рамках Фестивалю Писанок діє благодійний проект «Добра Справа», у рамках якого збирають кошти для тих, хто справді цього потребує. Цьогоріч зібрані кошти буде передано на операційну для ЛОР відділення КНП «ОХМАТДИТ».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: