Як зробити маленьку квартиру великою: 20 простих прийомів

jpg_2000_3925f65f-0cab-4954-a25c-a88a0058205b

Ми вибрали 20 прийомів, за допомогою яких перетворити невеликий простір на візуально більший простіше простого.

Матеріал створено за сприяння будівельної компанії «Львівська Мрія».  

Сьогодні ми вибрали 20 головних прийомів візуального моделювання приміщення, за допомогою яких перетворити мале приміщення простіше простого.

Читайте також: Тенденції ринку нерухомості: коли краще купувати квартиру

Прийом №1: правильний вибір штор

Вибираючи штори, переконайтеся, що вони ідентичні до кольору стін. Подібне колірне рішення допоможе зробити простір об'ємнішим. Крім того, штори не повинні бути занадто щільними і важкими. Найкраще комбінувати рулонні штори і легкий бавовняний тюль або гардини.

Прийом №2: більше природного світла

Не використовуйте підвіконня як книжкові полиці і відмовтеся від розведення на ньому квітів. Скло завжди повинне бути чистим: навіть найменша кімната, наповнена світлом, виглядає більш затишною.

Прийом №3: меблі на ніжках — must-have

Диван або ліжко, журнальний столик, комод, шафа — всі меблі повинні «кружляти» над підлогою, а не вростати в неї.

Прийом №4: порядок в домі

Продумайте системи зберігання, завжди прибирайте на місце взуття та одяг. Відмовтеся від достатку диванних подушок і аксесуарів, щоб ті, в свою чергу, не створювали відчуття безладу.

Прийом №5: нейтральні кольори — основні

Пастельні світлі стіни — ваш вибір. Вибирайте теплі світлі кольори для оформлення фону — стін, стелі, підлоги і габаритних меблів.

Прийом №6: користуйтеся пошиттям на замовлення

Не нехтуйте текстилем на замовлення або шийте чохли на подушки, штори і скатертини самі. Єдиний стиль і колір в текстильному оформленні будинку допомагає візуально розширити простір.

Прийом №7: багатофункціональні меблі

Віддавайте перевагу багатофункціональним меблям: крісло-ліжко, розкладний кухонний стіл, шафа, в котре складається ліжко, стільці на коліщатках — простір маленьких кімнат не повинен бути статичним.

Прийом №8: використання дзеркал

Дзеркала, розташовані навпроти вікна, візуально роблять приміщення просторішим. Зробіть дверцята гардеробу або двері дзеркальними, і кімната буде виглядати значно більшою.

Прийом №9: баланс у виборі меблів

Кілька габаритних предметів інтер'єру допоможуть візуально збільшити простір. Наприклад, широкий кутовий диван може зайняти половину кімнати, але, якщо при цьому решта меблів буде меншого розміру, на контрасті кімната буде виглядати більшою.

Прийом №10: використовуйте висоту стелі

Дуже простий і функціональний прийом— книжкові полиці або шафи від підлоги до стелі. Вони здаються величезними, але разом з ними і сама кімната здається більшою і вищою.

Прийом №11: збільшіть віконний отвір за допомогою штор

Повісьте широкий карниз максимально близько до стелі: гардини в підлогу будуть виглядати елегантно і візуально зроблять вікно ширшим і вищим.

Прийом №12: акуратні полиці

Залишайте вільне місце на полицях — так вам вдасться створити відчуття гармонії і надати просторий вид кімнаті. Важкі книги краще поставити на нижні полиці, а на рівні очей розташувати фотографії, дрібнички або свічки.

Прийом №13: не розставляйте меблі уздовж стін

Це виглядає несучасно і, всупереч поширеній думці, аж ніяк не сприяє візуальному розширенню кімнати. Не бійтеся поставити стіл або диван поперек або навіть в середині кімнати. Створюйте затишним функціональний простір, а не танцпол. Тоді ви перестанете звертати увагу на тісноту.

Прийом №14: акцент на стінах

Виділивши більш насиченим кольором одну або кілька стін, ви створите об'єм, якого так не вистачає маленьким кімнатам. Можна також використовувати шпалери з квітковим принтом або декоративну штукатурку.

Прийом №15: яскрава стеля

Відповідно до одного з найпоширеніших міфів про маленькі кімнати, стеля завжди повинна бути білою. Це не так. Пофарбуйте стелю в темніший і яскравий колір і ви здивуєтеся, наскільки просторіше буде здаватися кімната.

Прийом №16: смугаста підлога

Це сміливе, але дуже ефективне рішення. Смугаста підлога створить відчуття нескінченно довгої або, навпаки, широкої кімнати.

Прийом №17: поставте прозорі меблі

Скляний стіл і стільці з якісних полімерів прозорого кольору — прекрасне рішення для невеликих кімнат. Навіть габаритні предмети меблів виглядають невагомими і візуально не захаращують і без того маленький простір.

Прийом №18: більше джерел світла

Освітлення повинне бути різноманітним. Точкове підсвічування картин, лампа над столом, бра на стінах — це прекрасне рішення для маленьких кімнат. Краще якщо світло буде спрямоване вгору — так стеля буде візуально здаватися вищою.

Прийом №19: кращий декор — твори мистецтва

Якщо кімната маленька, це зовсім не означає, що арт-об'єктам тут не місце. Навпаки, великоформатна картина в елегантній рамі зробить кімнату об'ємнішою.

Прийом №20: високі двері

Високий дверний проріз візуально піднімає стелю та виглядає стильно і елегантно.

Нагадаємо, у Львові триває будівництво нового ЖК «Львівська Мрія» на вул. Під Голоском. Здати нове житло в експлуатацію планують 2020 року. За планом тут буде 16-поверховий будинок на дві секції. У будинку буде 165 квартир, переважно - однокімнатних. Обрати свою можна на сайті проекту.

Будинок матиме бетонний каркас, а заповнення та міжкімнатні стіни будуть цегляними. Тут використовують червону повнотілу цеглу. Цей матеріал вважається найбільш екологічним, крім того він добре утримує тепло та забезпечує хорошу шумоізоляцію. За даними будівельної компанії, будинок здаватимуть мешканцям з поштукатуреними стінами, цементною стяжкою під «чисту» підлогу, двоконтурним котлом (димохідна система Schiedel QUADRO), та розведенням труб по квартирі під стяжкою (здається в робочому стані), лічильниками газу, води, електроенергії, мідною електропроводкою до розвідної коробки у квартирі, виводами під сантехніку та каналізацією. У помешканнях встановлять металопластикові вікна та сталеві двері. За проектом, мешканці отримають вже засклені балкони, сучасні домофони та два безшумних ліфти (один із них – вантажний, розрахований на 1000 кг). А поряд із будинком розташується підземний паркінг.

Усі деталі проекту та фото з будівельного майданчика дивіться тут.

*Матеріал підготовлено за сприяння будівельної компанії «Львівська Мрія».  

Львівська Мрія – на ринку Львова вже понад 5 років. За цей час збудовано та здано в експлуатацію 5 будинків. Унікальність ЖК “Львівська Мрія” в тому, що будинки збудовані із цегли. Компанія вирізняється акуратністю, що стосується дозвільних документів, підбором геолокацій, інженерного проектування будинків та дотриманням усіх будівельних та технологічних норм при будівництві житла.

ЖК «Львівська Мрія» неодноразово були відзначені у міжнародному конкурсі «Кришталева цегла».

ЖК «Львівська Мрія» – помешкання створені для вашого щасливого життя!

Контакти відділів продажу: м. Львів, вул. Рубчака, 11 вул. Кн. Ольги, 1 тел.: (032) 241-08-08; (097) 811-80-80

Джерело: inmyroom.ru; the-village.com.ua; lifehacker.com

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: