Ми побачили, що критичне мислення і оцінка фактів недостатньо спрацьовує, – експертка

IMG_6464

Попри Революцію Гідності, люди хочуть чути від політиків готові і прості відповіді. Про це заявила представниця Міжнародного фонду «Відродження» Оксана Дащаківська, передає кореспондент Дивись.info.

«Люди хочуть бачити готові відповіді, але не готові самостійно ставити питання. І відповіді їм потрібні прості – чорне або біле. Ми вперше бачимо не просто проблему в освіті, а те, що якщо ми не будемо змінювати нашу освіту, просвітництво, включеність людей у політичні процеси, те, що люди мають брати на себе відповідальність за власний вибір, то ми будемо бачити, що суспільство потребує легких шляхів і легких виборів. Ми пробачили, що критичне мислення, оцінка фактів, оцінка картинки поки що недостатньо спрацьовує. Більше значення має емоція, а відповідно форма, аніж зміст», – заявила Оксана Дащаківська.

Вона додала, що потрібно зміцнювати інститути громадянського суспільства в Україні.

«Обов’язки і права громадян не обмежуються лише виборами. Якщо переможе той чи інший кандидат, важливо, щоб ми не забули потім з нього спитати, а що ж він зробив, і що буде далі робити. І ці функції громадського контролю треба далі розвивати», – додала Оксана Дащаківська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: