Нова влада може вплинути на демократичність наступних виборів, — експерт

IMG_8742

Сьогодні немає гарантій, що наступні вибори в Україні відбуватимуться без впливу влади.

Про це заявив координатор спостереження за виборами на Львівщині Громадянської мережі ОПОРА Тарас Радь, передає кореспондент Дивись.info.

«Ця виборча кампанія, хоча й були порушення, пройшла демократично. Якщо подивитися як голосували 31 березня в режимних об'єктах, де зазвичай застосовувався адмінресурс і людям чітко пояснювали, як треба голосувати, то цього разу ми бачили, що у тюрмах, слідчих ізоляторах результати були не на користь влади. Але ми не пройшли точку неповернення, коли ми можемо бути певні, що вибори наступні будуть такі ж демократичні або ще демократичніші. Є певні речі, які в силу політичної волі можна відіграти назад», - заявив Тарас Радь.

За його словами, наразі немає інституційних запобіжників, які б могли спрацьовувати на випередження і попереджати порушення в майбутньому.

«Ми ще на тому етапі коли ні виборчі комісії ні інші інституції не працюють в автономному режимі і влада може на них впливати. Тобто ми не можемо на 100% сказати що наступні вибори пройдуть без впливу влади і спроби когось втрутитися у цей процес. Нова влада може вплинути на демократичність виборів. Немає ще того рівня, коли байдуже, яке прізвище у президента, тобто з прогнозом на майбутнє є певні побоювання», - додав Тарас Радь.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: