СБУ продовжує розслідувати скандальне соцдослідження на Галичині

n_5060_28341221
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Слідством УСБУ офіційно, в межах діючого кримінального провадження, допитано ряд осіб, залучених до скандального соціологічного дослідження.

"Процесуальні дії продовжуватимуться" - заявив речник Управління Служби безпеки України у Львівській області Олег Александров на своїй сторінці у Фейсбук.

Також заплановано інші процесуальні заходи, у т.ч. проведення семантико-лінгвістичної експертизи.

"Хто і що саме коментував з приводу перевірки, яка «нічого не виявила» - не відомо, але це точно не особи, уповноважені регіональним органом, який веде слідство" - додав посадовець.

В СБУ не могли не зреагувати на вказане дослідження, оскільки після «галицьких асамблей», «антипольських масових виступів», підривів на Личаківському цвинтарі та інших спланованих і профінансованих спецслужбами країни-агресора провокацій вже мають певний досвід.

Александров також зауважив, що активність соціологів співпала в часі із рішенням кремля розпочати паспортизацію мешканців окупованих територій.

"Не піддаємо сумніву права соціологів на професію, але в даному випадку всі крапки має розставити слідство" - підсумував він.

Як ми раніше повідомляли, опитування, в якому, на думку СБУ, містяться ознаки сепаратизму, проводив Київський міжнародний інститут соціології з метою виявлення проявів сепаратизму серед населення західних областей України. Директор КМІС Володимир Паніотто підтвердив, що опитування проводилося на замовлення Дзеркала тижня.

24 квітня в управлінні СБУ заявили, що ними проводиться перевірка за фактом поширення в мережі Інтернет провокаційного «опитування», у якому йдеться про «перспективи регіону» на кшталт «окремої незалежної держави» чи «приєднання до іншої держави».

Відповідно до попередніх експертних висновків вказане «опитування» містить окремі ознаки складу злочину, передбаченого статтею 110 Кримінального кодексу України. Зокрема, публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до посягання на територіальну цілісність і недоторканість України.

В СБУ закликали мешканців регіону не піддаватись на провокації та не сприяти публічному поширенню вказаного «опитування», який є очевидним елементом ворожої пропаганди.

А вже в четвер, 25 квітня, Володимир Паніотто повідомив на своїй сторінці у Facebook, що Служба безпеки України після перевірки не виявила порушень за фактом поширення опитування щодо долі Галичини після президентських виборів.

"Представник СБУ зателефонував сьогодні і повідомив, що перевірка не виявила порушень", - написав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: