Вікенд у Львові: куди піти 11 і 12 травня

Найцікавіші події у Львові на вихідних 11 і 12 травня. 

Вісімнадцятий фестиваль у серцевині площі Ринок — «Флюгери Львова» 2019 та нова драма за п’єсою Анастасії Косодій Timetraveller`s guide to Donbass — в афіші подій Дивись.Info.

Фестиваль «Флюгери Львова» 2019

11 - 12 травня Дворик Ратуші (пл. Ринок, 1)

Цього року вісімнадцятий фестиваль у серцевині площі Ринок набуває нового напрямку, кольорів та формату міської, вільної події. Вітер для Флюгерів Львова будуть відчувати та творити Мистецьке об’єднання Dzyga, культурна агенція Лінія Втечі, надійні звукові партнери FatSound.

Програма фестивалю
11 травня, 14:00. Дворик ратуші
14:00 Derrick & Tonika
15:00 DJ Shon & Kickit
16:00 Torban
17:00 Mark Tokar Belveder Sekstet
18:00 Zapaska
19:30 MoonZoo
20:30 BEDZVIN
21:30 Kurs Valüt

11 травня, 23:00. Музей Ідей
Вечірка-шоукейс локальної електронної музики у підвалах монастиря Бернардинів
23:00 Bedroom Talks (live)
00:00 Chetty Thomas (420 AM)
01:30 Mike Trofimov b2b Roman Kapiy (Abend, 420 AM)
03:00 Svarog (Affin, Textura)
04:30 Lstn Darko Lisen (Dzvin, Zavtra)

12 травня, 09:00. Площа Петрушевича
Інтересна хода від площі Петрушевича

12 травня, 10:00. Дворик ратуші
Прокидання Флюгерів з «Тельнюк: Сестри» та «Mark Tokar Trio»
10:00 Mark Tokar Trio
11:30 ТЕЛЬНЮК: Сестри
13:00 Музичний джем від Vedel School – Школа Сучасної Музики

Гурт From Subway To Soul презентує альбом The Side

11 травня, 20:00 Хмільний дім Роберта Домса (вул. Клепарівська, 18)

Другий альбом The Side від хеві-фанк гурту From Subway To Soul. Буде шалений фанк врив, трішки хіп-хопу, та божевільні танці.

Концерт IMAGOjazz

11 травня, 20:00, Культурно-мистецький центр «Дзиґа» (вул. Вірменська, 35)

IMAGOjazz – молодий гурт зі Львова, який втілює різноманітні музичні ідеї в своїй творчості, в їхній музиці Ви знайдете джазові ритми, неокласичну мелодику, віртуозні імпровізації та великий заряд позитивного настрою та чарівної атмосфери.

Концерт «Філіп Гласс. Возвишене і земне»

12 травня, 14:00 Будинок органної та камерної музики (вул. Бандери, 8)

Композитор-мінімаліст, натхненний індійською музикою, автор саундтреків до оскароносних фільмів – усе це про Філіпа Ґласса, одну з найпомітніших постатей кінця ХХ століття. Солістка Органного залу Олена Мацелюх зіграє твори великого експериментатора, а компанію «складуть» його сучасники Олів’є Мессіан та Ганс-Андре Штамм.

Вистава Timetravellers

11 травня, 19:00, Львівський академічний драматичний театр ім. Лесі Українки (вул. Городоцька, 36)

Що таке машина часу? DeLorean DMC-12? Чи, може, до прикладу, холодильник бути машиною часу, якщо він продовжує термін (час) придатності речей?
Або. Закрийте очі. Ви – в машині часу. Задайте часо-просторові координати. Рушайте. Не створюйте парадоксів.

На Донбасі є великий пам’ятник Артему, якого насправді звали Федір. Це парадокс. Українські території захоплює країна, яка зобов’язалась захищати її суверенітет. Це парадокс.

Їх не уникнути. Ви зрозумієте це, коли буде занадто пізно. Вишні і абрикоси все одно цвістимуть, а зірки світитимуть. Чоловік вб’є корову. Двоє пілігримів сидітимуть на траві. Поруч фатально змахне крильцями метелик.

Вистава «Небезпечна гра»

12 травня, 18:00 Перший театр (вул. Гнатюка, 11)

Жіноча сповідь і маніфест свободи, це історія про двох жінок – авантюрної пенсіонерки Клот та революційно налаштованої проти минулого Марго, котрі вирішують йди ва-банк і розпочинають свою ризиковану, проте захоплюючу гру із життям. На кону поставлено все – минуле, сім’я та спогади, попереду – невідоме, але таке жадане – бажання почати все з початку.
На чийому боці фортуна цього разу? Ким буде поставлено останню карту? І найголовніше – що стане ключем до змін життя жінок?

Виставка Влади Ралко «Київський щоденник»

До 18 червня, Музей Пінзеля (пл. Митна, 2)

Цикл робіт на папері «Київський щоденник» складається з майже 400 малюнків, виконаних аквареллю та кульковою ручкою. Роботу над серією було розпочато разом із першими подіями Українського протесту 2013 року в Києві – звідси народилася назва проекту, виконаного у формі, близькій до щоденникових записів.

Виставка «Малярство: Віктор Москалюк, Михайло Демцю, Борис Буряк»

До 9 червня, Національний музей у Львові ім. Андрея Шептицького (просп. Свободи, 20)

Борис Буряк, Михайло Демцю, Віктор Москалюк – це художники, котрі надзвичайно багато працюють і представляють свої роботи на численних виставках і в Україні, і за кордоном. Їхні полотна можна було оглядати в галереях та музеях Польщі, Німеччини, Бельгії, Австрії, Італії, Франції, Іспанії, Великобританії. Це яскраві й самобутні імена в палітрі українського мистецтва. Вони Народні художники України, вшановані багатьма нагородами. Активні учасники численних благодійних аукціонів, що відбувались у Львові.

Це не просто черговий вернісаж львівських художників. Уперше вони представили своє мистецтво ще в 1992 році. Друга і третя виставки, які відбулись у 1997 та 2004 роках, мали великий успіх. Сьогодні ці художники демонструють свої нові твори.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: